- - -

Dricka kaffe pa  "Riverside", Swan Valley, i morse med Jay, Rich och tva amerikanska vanner till Jay som precis kommit ner med bil fran Cairns och som just nu bor pa var soffa.




Polisen stoppade oss i en korsning for att slappa fram en "Over Size" traktor.
Vi var helt amazed over storleken pa detta fordon! De skippar mycket sant genom Fremantle eftersom Freo ar en stor portstad med manga fartyg som skippar allt mojligt till utlandet eller till norra Australien. I norra Australien finns exempelvis enorma gruvstader dar de skippar dessa fordon.

Pa vag till stan en dag sag jag en enorm lastbil med tva vagnar fulla med far.
De var 4 vaningar (!) och luktade PISS! Men lite coolt. Jay hade sett tre vaningar med kor aka forbi en gang. De skickar levande djur utomlands, bl.a Indonesien och Malaysia (muslimska lander) dar de halal slaktar djuren.



I hornet dit Rich pekar brukar han kora gatumusik pa lordagar och tjana enorma mangder med pengar. Han ar en absolut fenomenal musiker!



















Tenacious D + Foo Fighters, Nib Stadium, Perth 28/11/11

Jack Black, Tenacious D


Kyle Gass & Jack Black


Dave Grohl


Foo Fighters


Dave Grohl (bakgrunden Pat Smeat & Nate Mendel)
Dave Grohl, Nate Mendel, Pat Smear


Foo Fighters


Chris Shiflett



Thanksgiving

Det kanske later for mycket att saga att jag alskar livet har, men jag gor det. Jag alskar det.
Livet just nu ar...fantastiskt. Jag kan inte saga det nog manga ganger. Fantastiskt, fantastiskt, fantastiskt.
I gar tog Jay och Rich med mig pa Thanksgiving firande. Det var ett par (varav en ar amerikan) som anordnade ett litet Thankgiving firande hemma hos dem i Claremont, vilket inneholl amerikansk football pa TV, en enorm buffet (som man at av tills man inte kunde rora sig, det hor till) och hade det riktigt trevligt.
Innan vi borjade ata fick var och en saga vad man var tacksam over har i livet. Mitt forsta thanksgiving firande, det var riktigt mysigt. Alskar bara sjalva grejen att traffas en grupp med manniskor som aldrig traffats tidigare for att ha en familjar middag tillsammans och det bara kanns helt naturligt. Luv it.
Jobbet rullar pa. Jag trivs sa himla bra pa restaurangen, sa underbara manniskor. Det basta ar alltid slutet av skiftet da alla satter sig ner, dricker ol och chillar. I dag hade vi hogsta volym med karleks sanger fran 60-talet. Jag och Quentin dansade loss i restaurangen.
Min chef bjod pa shots mitt under shiftet. Jag skulle visa tre personer in i restaurangen och satta dem vid ett bord, nar de avbrot mig i det hela for att skala. Alla bara skrattade. Det ar absurt, men sa roligt.
Kommer hem efter en glad cykeltur hem och ser att min fina roomie, Lena, har tagit hem enorma muffins fran jobbet och satt dem pa koksbordet med en liten lapp "to my sweethearts Nicole and Jay". Jag upptackte senare att det  var vitchoklad i dem. Vilken lycka. Satt ute i var lilla tradgard, lyssnade pa min filmmusik, at muffins, drack chaite och tittade pa stjarnorna. Sa manga fina manniskor det finns.
Mitt thanksgiving
Jag ar tacksam over att jag hade mod nog att valja att resa till Australien ensam vilket bidrog till
att jag fatt chansen att uppleva allt detta. Upp och nedgangar spelar ingen roll, det ar en fantastiskt upplevelse.
Tack for alla underbara manniskor som finns i mitt liv, alla dar hemma samt alla jag fatt traffa har.
Ni ar underbara! Kan inte tacka er nog for att ni finns!
<3

24nov

Efter jag och Katarina var i Subiaco igar akte vi vidare till Stirling i norra Perth for att hamta upp min biljett till Foo Fighters av en trevlig prick. En kille som gillade att dyka i Swan River och fiska rakor och krabbor. Precis vid metro stationen ligger IKEA, sa vi var absolut tvugna att ga dit. Kande inte att jag "fortjanade" det riktigt an dock, det var ju inte lange sen jag var i Sverige! Men det var harligt att se all julbelysning och fa lite julkanslor. Gick in pa IKEA foods och shoppade lite svenskt godis..och pepparkakor. En present till en van pa jobbet som fyllde 21 igar.
Pa kvallen akte jag in till Perth och gick an en gang till den indiska restaurangen som serverar vegetarisk buffet. Maten ar sa brutalt god! Det ar verkligen min "day off treat", da aker jag dit och ater god mat.
Det ar 37 (!!!!) grader i dag. Man blir sa trott av varmen forsokte ta en siesta men det gick inte alls!
Nu ska jag snart cykla till jobbet pa Cappucino strip. Jobbar i helsvart. Kommer dooo!

FOO FIGHTERS pa mandag!!!

Jag ar livets lyckligaste manniska! Jag fick tag i en biljett till FOO FIGHTERS pa mandag! Konserten har varit slutsald sedan lange och det har gjort ont i mitt hjarta av det faktumet, men i dag fick jag tag i en kille som salde sin staplats biljett! Forband Tenacious D! Jack Black! Kan inte bli battre!

Blandade bilder


Huset jag bor i tillsammans med Jay (amerikan) och Lena (tysk).

Monument Hill, 10 min gangavstand fran dar jag bor. Fran toppen av den har lilla parken har man utsikt over Freo  och havet. Utsikt over sjalva staden ar dock inte sa bedarande med alla dess industrier.
Scarbourough beach, North Perth
Perth och Katarina
De nedersta bilderna ar fran en skitsot liten te butik pa en bakgard i Freo.
Tankte pa Lisa nar jag gick in dar forsta gangen och bestamde mig for att atervanda med
en kamera.

Beach kultur

Vaknar upp en solig morgon och tanker "jag maste ta vara pa vart enda minut av den har dagen eftersom solen for en gangs skull skiner!". Sen inser jag att det alltid kommer att vara sant har vader har. Varje dag sol. Jag befinner mig i varldens soligaste stad. And I luv it. Men det ar ju ett bra sett att tanka anda. Ta vara pa dagen.
Varmeboljan ar har. I dag hade vi 35 grader. Det kandes knas att promenera genom Perth i kvall och se alla dessa julgranar och julbelysning overallt. I butikerna spelas Jingle Bells.
Har haft tva helt fantastiska dagar. Spenderade gardagen i Cottesloe med mates fran restaurangen, Josh, Lena m.fl. Chillade i solen hela dagen med ol och chips. Spelade cricket/footy, badade och hade det allmant riktigt skont. Nar solen borjade ga ner tog vi oss till Beach Hotel dar vi hade nagra drinkar till och at lite mat. Det ar riktigt fint i Cottesloe, bland de basta runt Perth (som jag sett hittills) det ma jag saga. Scarborough ar lite mer surfstrand an beach hang.
Alskar att bo pa en plats med beach kultur. Totalt annorlunda fran Melbourne, saklart, dar det var mer storstadsliv (och jag alskade det med). Jag var fran borjan skeptisk till att aka till vastkusten, men nu kan jag inte nagonstans forsta varfor.
I dag cyklade jag ner till South Beach (i Fremantle) med Lena och hangde dar i 2 timmar. Att vara nagon annanstans an stranden i 35 graders hetta fanns helt enkelt inte. Sedan motte jag upp Katta i Freo, at sushi och akte sedan vidare till Subiaco. Subiaco ar kant for att vara det mer "fina" omradet i Perth. Mer posh, fina butiker, restauranger och sa  vidare. Sjukt fina bostadshus overallt, bara dregglade pa alla.

18NOV11

I gar hade vi ett par pa restaurangen som firade mannens 50 ars dag. Kvinnan hade ordnat med stora, lila ballonger
(med helium) som vi satte ut pa deras bord. Jag var excited for att jag visste att jag skulle fa ta hem dessa ballonger efter jobbet i fall de inte ville ha dem. Jag ville gora mina roomies har hemma glada.
I slutet av en slitsam fredag kvall tittade vi alla pa de har ballongerna, och insag att hey, det ar ju helium i dem! Och vad hander nar man andas in helium? Ratt som det var satt vi dar och inhalerade helium och hade hur kul som helst.
(Nar man inhalerar helium forvrangs ju rosten sa man later som en smurf).
Motte darefter up Jay och Rich hemma hos oss. Rich ar en helt brilljant musiker, sa han larde mig latar pa gitarr. Hade vi orkat sa pratade vi om att aka in till Freo och kora lite gatumusik. Hade varit grymt roligt att fa vara med om. Men vi stannade hemma, fikade (Rich ar helt amazed over att vi har ett ord for att fika i Sverige) och tittade pa Rush Hour 2.

Airasia

Just nu sitter jag pa airasia.com och tittar pa flygbiljetter inom asien, bara for att se var priserna ligger nasta ar.
Sitter och tappar hakan i golvet, nastan. Ja, det ar billigt, men sa har billigt?
Att flyga fran Kuala Lumpur med Airasia (KL ar deras "bas") till exempelvis Seoul (Sydkorea), Clark (Filippinerna), Phuket (Thailand) eller Hanoi (Vietnam) kostar allihop under 100 euro. (1 euro = 9.55 kr).
Jag tittade aven pa flyg med samma bolag tillbaka till Europa. Mellan april - juni kan man hitta biljetter mellan Kuala Lumpur till Paris for bara 240 euro.*
*Utover priset pa biljetten tillkommer det givetvis baggage, mat osv. Slutsumman blir fortfarande billigare an om man flyger med ett dyrt flygbolag.

17NOV11

Dagens inkop av begagnad cykel ar nog mer an begagnad. Kopte den pa ett hippie stalle runt hornet. En aldre, skaggig man i lila tygbyxor och stor hatt pa huvudet, som tagit delar fran flera olika cyklar. Jag gillar den dock starkt. Fast den ar rostig och att jag hatar den lite nar det gar uppfor. Jag och Lena (som ocksa fixat en begagnad cykel) har pratat om att kopa farg och pimpa dem nasta vecka.
Pa tal om hippie sa har jag upptackt att denna stad ar valdigt...hippie. Internetsidor om Fremantle bekraftar aven detta. Det finns massa eco stallen, second hand, sma butiker som saljer nyttiga orter och mediciner, vegetariska restauranger och cafeer. I ovrigt ett enormt avslappnad stalle, och jag gillar det!

Livskvalitet

Det ar Lovisa som fatt mig att lyssna pa soundtracks till olika filmer. Jag alskar ju sant dar som kanns maktigt, och filmmusik ar verkligen maktigt med stora orkestrar. Och man kan hitta pa egna historier till musiken, fantisera sig bort. Och det ar precis vad jag gor nu, med ett glas mjolk och ett paket Oreos till (som jag kopte pa Coles for 1 dollar).
Ja, jag skulle egentligen jobba idag, men det var nagot fel pa schemat sa jag var egentligen ledig hela dagen. Min chef bjod i stallet pa rodvin och musslor i vit vin sas. Darefter tog jag en promenad pa "The Espelande" utmed vattnet i Fremantle och njod av vadret med yoghurtglass i olika smaker.
I morgon ska jag kopa mig en cykel och cykla till ett gym i omradet bredvid East Fremantle (dar jag bor).
Ska antligen komma i gang med traning igen! Det blir farval till sockerberoende, och billiga paket med Oreos. Sen ska jag bli halsosam och ma prima skinka!
I alla fall till jul.

16NOV2011



I gar slog det oss annu en gang hur vackert det ar runt om Perth! Jag och Katta tog bussen
till Scarbourough genom fororterna och bestamde oss pa vagen tillbaka att helt random hoppa
av nagonstans dar vi sag en mysig liten pub. Det var for kallt (!) for allt for langt strand hang i
Scarborough sa vi akte tillbaka till Perth tidigt, dar vi motte upp Josh och at indisk mat vid jettyn och
beundrade solnedgangen.

Jag och Katta bestamde oss igar for att vi ska gora en roadtrip har pa vastkusten, i borjan av januari innan
vara visum gar ut. Ser fram emot det sa sjukt mycket! Vi haller pa att planera nu. Eftersom det ar regn period
uppe i norra Australien nu sa kommer vi inte kunna kora hela strackan upp till Darwin, vilket ar valdigt synd, men som tur ar ligger det mest sevarda soder om. Mer om roadtripen senare!

Det ar mycket att se fram emot nu. Till Lenas fodelsedag den 3 december (min roomies) planeras det att aka till Rottnest Island. (En paradiso 45 min fran Fremantle). Och sedan ar det Katarinas fodelsedag, min fodelsedag, julafton och nyar. Det ska bli nice att for en gangs skull fira fodelsedagen under sommaren, hey!

I helgen ar det kick off for Fremantle festival vilket kommer innebara mycket liv i denna lilla stad. Jag kommer att jobba dubbelshift hela helgen, det kommer bli helt galet!

(Eftersom min dator alskar att haka upp sig nu for tide blir detinga bilder denna gang)







Facebook deactivated

Jag kom hem fran jobbet, hangde en stund med min fina roomie Lena, at lite kvallsmat och gjorde mig redo for soffhang med datorn. Skriver for vana in "facebook" i webblasaren och inser strax efter att hey, jag har inte Facebook langre! I dag avaktiverade jag namligen mitt facebook konto. Aven om det ar ett bra satt att halla kontakt med manniskor, men det finns ju mangder med andra satt. Lisa inspirerade mig och da tankte jag att nu, nu tar jag tummen ur arslet och gor det. Haha. Klappar mig sjalv pa axeln lite nu. Se bara hur facebook gor en beroende, talar om det som om det vore varldens grej...  Jaja, nu finns jag numera pa min email nicoleklsvensson (a) gmail.com, eller via telefon pa +66431738194.

I morgon ar jag ledig fran jobbet, restaurangen ar stangd pa tisdagar. Ska mota upp Katarina i Perth
och aka till Scarborough, en annan strand. Om vadret tillater. Sa himla underbart!

FREMANTLE.














Ledigt!

Javlar i havet, tva dagar ledigt I RAD!
Jag ska ta mig in till Freo (som alla locals sager)  och shoppa lite ingredienser till pannkakor!
Ar varit sa sugen pa det i flera dagar. Ska mota up Josh senare for att ga till biblioteket i jakt pa lite
bocker som ska gora oss lite smartare. Har varit helt inne pa livsfragor, buddhism och spirituella grejer pa sistone efter att ha last boken Eat Pray Love av Elisabeth Gilbert. Valdigt inspirerande. Dessutom hamnade vi i en diskussion med en man pa en indisk restaurang har om dagen om bra indiska forfattare som skriver om just dessa saker.
Jay, den amerikanska killen som jag bor med, ska laga middag i kvall sa det blir en chill hang out dag.
Det blaser och regnar har i Freo sedan 1 vecka tillbaka. Det ar trakigt, men samtidigt skont med sval luft.
Har om dagen var det sa brutalt varmt att man ju inte visste var man skulle ta vagen!
Annars trivs jag bra har. Jag kommer nog att bli kvar har pa vastkusten ett bra tag tror jag, eller tja, raknar med nagra manader. Guldet som intjanas har ar bra och det behover jag for kommande resor. Aven om jag hade onskat att aka till Melbourne eller Sydney over julen och nyaret, men en sadan trip hade kostat mig allderles for mycket. Flygpriserna gar upp trippelt om inte mer runt hogtiderna.
Jag tanker pa er alla dar hemma! <3

sondag



Hanger hemma med min nya roomie, Lena, fran Tyskland! Katarina fick gratis boende pa hostelet genom att jobba som receptionist. Jag var osaker pa om jag da kunde bo kvar, eftersom agaren antagligen ville fa ut mer i hyra. Den tyska tjejen skulle egentligen bo tillfalligt med den amerikanska killen i rummet bredvid, men jag erbjod halva mitt rum sa kunde hon fa ett permanent boende, jag kan stanna utan problem och far en ny roomie (och en lagre hyra). Alla nojda och glada!

Kom hem fran jobbet sent i gar kvall och jamade med Lena. Spelade massa sanger pa piano & gitarr. Sjukt kul!

Har varit brutalt trott senaste dagarna. Ska spendera dagen i sangen med filmer, atminstone nagra timmar for sen blir det att jobba igen.



East Freo





Kl ar over 1 och jag kom precis hem fran jobbet. Fullbokat idag & valdigt mycket folk! Fremantle ar lite som St Kilda i Melbourne. Mycket liv, riktigt bra atmosfar.

Satt med kollegorna och tog nagra ol i restaurangen och blev sedan hemskjutsad. Har krupit ner i min
nya, underbara sang och njuter av att ha ett sa harligt boende. Ser fram emot tiden har.
Ska dock pa en visning imorgon i Cottesloe for ett rum med havsutsikt, kanske mest for skojs skull, jag vet inte. Men annars kanns detta klockrent. Han som hyr ut rummet till mig & som ager huset ar en musikalskare och han har massor med instrument som jag fatt spela pa! Lange sen jag spelade varken piano eller gitarr, som jag ju verkligen tycker om.


Hoooow's it goin? (mate)


Naah, I'm allright!




I morgon flyttar jag in i ett stort rum i East Fremantle. 10 min med buss fran jobbet, jamfort med 30 min tag fran Perth & 15 minuters promenad. Det kanns som en enorm lattnad. Nu ar jag pavag att sla mig ner har pa riktigt, och det kanns battre och battre for varje dag. Det basta med det hela ar vell att slippa bo pa hostel, som ar smutsigt & oprivat. Jag har nog kommit over hela grejjen med att "hostel ar kul".

Det ar en pappa som hyr ut nagra rum i deras hus. Hans renovering av huset kostade mer an vad han trodde & nu forsoker han tjana in de pengarna genom att hyra ut rummen. Jag ska hyra ett stort rum pa husets overvaning. Det ar en ensuite med egen kyl, tv, micro osv. plus badrum. 

Om en vecka ska Katarina (den svenska tjejen jag traffat) eventuellt flytta in ocksa! 

Det ar varmare an livet har borta just nu. Var inte avundsjuka. Det ar san dar varme man inte vet var man ska ta vagen. De sa att detta ar bara borjan. 31 grader & stekhet sol. WA kan na temperaturer upp emot 40 grader pa sommaren. Jag vet inte hur jag ska ta mig igenom detta, sarskilt pa jobbet med svarta langbyxor & svart t-shirt. Yeah.

Nu sitter jag och vantar pa Josh. Vi ska nog checka en indisk restaurang dar de har en stor vegetarisk buffe & man far ata hur mycket man vill & betala vad man vill for det nar man gar. Vart! Skitbra for fattiga planbocker.

Jag saknar er dar hemma, mycket. Och jag har bara varit borta en vecka. Ph. 



 

- -

Jag har fatt livets roligaste erbjudande om boende. Jag foll nastan av stolen av garv. Obs jag sitter sjalv pa stadsbiblioteket.

Det ar en kiwi som bor utanfor Perth som vill hyra ut sitt hus
medan har firar julen 6 veckor i Europa. Han har ett enormt hus med massa djur och han behover nagon som da och da kan tanka sig att mata hans kycklingar och bo i huset under tiden. Jag skulle latt vilja bo dar!! Riktig western australia experience. Men jag har varken bil... eller helicopter. * Han far det att alta sa fantastiskt!




"Looking for a place in Freo or the City? Well stop it. It's a stupid idea. You'll end up paying ridiculous amounts of money to live in a filing cabinet, surrounded by thousands of unhappy people.

Come live in the hills! You can pay reasonable sums of money to live in paradise, and be surrounded by nobody at all!

The shire of Karragullen was founded in eighteen tickety four, by Sir Arthur Karragullen, a school teacher who traveled the country, founding shires. Since then, nothing at all has changed, which makes it pretty much the best place to live in Western Australia.

The house I live in has more rooms than I can count with my shoes on, and is a fully furnished, full modern facilities, (Aircon, interweb, 3 wood fires, gas hot water, electric lights, close to telegraph station etc.) very recently renovated farmhouse. There are no neighbors within hollerin' distance, so it's a great place to unwind and relax. Also, you can be as loud as you want, so it's a great place to not unwind and not relax if that's what you're into.

There is a pub within walking distance, but it's not very good.

In addition to this it has its' own lake, filled with delicious looking fish, a veggie garden, chickens, cows, kangaroos, reptiles, native birds and a national park literally at the end of the drive. All this located a mere 3 minutes from the city center*.

I have some space available (4 rooms, 2 with double beds, 2 unfurnished) that would suit a couple or groups of travelers from now until the end of January. There is plenty of work available in the area and I think some of it might even fall in to the rural slave labor category for visa purposes.

I will be in Europe for 6 weeks over Christmas and would like to have some reliable people to feed the chickens for me while I'm away, so you'd have the place to yourselves for that time.

What I look for in a housemate, is someone who thinks they might be able to feed chickens every day (or at least most days) when I'm not here. Apart from that, I'm happy to live with just about anyone, and love meeting new people.

I'm a 29 year old male from New Zealand, who works in the city Monday to Friday, and generally wanders about in the bush on weekends.

Rent would be shared equally among whoever lives here, but is very reasonable, so please give me a call if you want some more details.

Remember; Living in the city makes you look fat. Don't spend another Sunday morning dodging vomit on the pavement outside. Come live in the hills today.

P.S: Those Cows aren't dead, they're just resting.

* By helicopter. 45 Minutes in a car. You'll probably need a car to live here. It's about 6 k's to the nearest shop. I have a bicycle you can borrow, but it's a girls one, and the tires are a bit flat.

Fremantle




This is Cottesloe










Det ar sa brutalt vackert i Cottesloe, dock lite laskig badstrand. Det var en kille pa jobbet som berattade om folk som blivit attackerade av hajar just dar. En person forra veckan, en person veckan innan det och for 4 veckor sen var det annu en. Aven om man har vatten endast upp till midjan kan hajen attackera for att sedan dra ut en i havet.  Och anda badar man. Men nu ska jag inte skramma upp er for mycket mina kara!

I dag ar jag ledig sa det ar full fart med att hitta ett ordentligt boende, garna runt Cottesloe eller Fremantle.
Har tva visningar i kvall. Jag hoppas pa den forsta visningen, det ar ett rum i ett hus delat med 2 andra personer och det ligger mitt pa Marine Parade i Cottesloe, det vill saga precis vid stranden. 150 dollar i veckan, det ar battre an hostel!





RSS 2.0