Julkos













Japp. Idag har Maja och jag varit luriga och stulit en gran. Den är ju dock liten nog så ingen någonsin skulle märka det, sant? Har köpt på oss massa julpynt också för nästa söndag blir det adventsmys, tänkte bjuda hit lite vänner. Och en adventskalender var... det må man ha.



MÅNDAG

Ligger i sängen och vägrar gå upp! Det är så saaatans kalltlt just nu! Speciellt ute.. flera minusgrader... MEN... man får ju vara glad för att man sluppit snöyra (hittills). Om 3 uker åker jag och Maja hem från Norge. Hon har hemlängtan, men inte jag. Jag trivs så bra här nu så det kommer kännas konstigt som tusan att åka iväg men framförallt att veta att jag inte kommer att komma tillbaka hit på antagligen ett bra tag.. eller aldrig! Hemma i Sverige är det iaf snöyra har jag hört...Hoppas vi lyckas ta oss hem! Nu skriver jag bara massa blaj bara för att slippa gå upp...

Bider från i förrgår!









Lysfest i byn




Eftermiddagen spenderades med min FINASTE Maja! Äntligen lite tid för varandra! Har gått omkring på stan bland de stora folkmassorna. Satte oss på en riktigt mysigt fik, som en gammal te bod, och drack gott te innan jag skulle på jobb.

Senare fick Andreas och Tina med mig från jobbet för att gå på s.k "lysfest" i byn! Hade ingen aning om denna lysfest, men det var riktigt jäkla underbart. Festplassen, en plats i hjärtat av Bergen, var fullt av människor med tända facklor. I bakgrunden spelade live julmusik och så avslutades det hela av ett enormt fyrverkeri! Vi bara stod där och sa "wooow" till allting. Vilket moment! Det sista fyrverkeriet var som tusentals, tusentals facklor som regnade ner från himlen och omslöt hela festplassen. Man kände sig så lycklig på något vis!






Vårt hem



Såhär har det börjat se ut hemma hos oss av och till den senaste tiden. Det värsta är att jag och Maja igår upptäckte  att vi har börjat finna oss i det, acceptera tanken av hur ostädat det egentligen är. Föör trötta för att bry oss! (Tänk lika mycket bombnedslag i vår säng). Så när vi kommer hem och deckar i sängen så lägger vi oss bara bland allting, haha. Täcket är alltid knöggligt för de har bollat ihop sig innanför påslakanet och själva lakanet i sig ligger skrynkligt under. Så länge det är varmt är det ingen som bryr sig om hur vi ligger, haha!

Nu är min arma kropp sliten! 18, 5 timmars arbetsdag igår på 4 timmars sömn var inte det bästa. Nu blir det jobb igen om 3 timmar. Detta är följden av att få ihop en fet reskassa på 3 månader!! Hade ALDRIG orkat med om det inte vore för fantastiska arbetskollegor där jag jobbar!  Solen skiner som aldrig förr här i Bergen idag, tänkte ta en tur till Åsane storcenter för att köpa hårfärg. Känner för någon sorts förändring, även om den inte är stor! Vi shoppar ju i princip inget nytt så man blir ju helt "desperat" efter lite förändring! Speciellt när dagarna är ganska enformiga i sig.


Varm choklad, waldorfmiddag och öl med Mina





En del av gänget i lördags!


Lördagskväll bestämde vi oss att NU SKA VI UT PÅ BYN!! Och så hade vi förfest här hemma hos Stian med massa , Tina från 7-eleven med två vänner, Adam och Jocke, Dawin från 7-eleven, Elsa och Bea (Carolines vänner från början) och så Maja och jag! Vi gick till ett ställle som hette Skybar... jag säger bara.. INTE IGEN! Haha. Fast det var kul när vi var ett gäng, men vi var omringade av massa fjortisar och äckliga människor.. De var skönt att dansa järnet i alla fall! Hade dock önskat det var electro/house musik... saknar Sweat på nationernas!

Nu
är det bara en vecka drygt kvar på Rica som heltidsanställd! HALLELUJA! Jag har dock sagt att jag kan jobba extra om det krisar i december... men så hade chefen lagt upp åtta tider varav 5 stycken i rad i december, det gr ju inte?! Då hade jag ju inte behövt säga upp mig liksom.. så då fick jag säga ifrån! Inte lätt när folk börjar bli arbetssadade och några reser hem. De har fått sätta in kockar och städpersonal som servitörer nu för att de krisar så hårt!

Jag är glad att jobba på 7/11 nu iaf sista tiden! Chefen har sagt att jag och Tina kan åka till IKEA nu snart och köpa massa julpynt så ska vi ppynta hela butiken! Längtar tills dess! Måste vi ha julmusik också (svensk givetvis!)!

Nu står Maja och lagar waldorfs aka. kling ek middag bestående av hemmagjorda biffar, bulgur och tomatsås! Sedan ska jag till en bar med Mina från hotellet för att dricka öl (jag har typ lärt mig nu!haha). Det ska bli skönt. Jag börjar dock kl 6 imorgon bitti och jobbar till 00.30...jaja! man är ju ung och frisk, man får vara glad för det!!
Vi brukar skämta om att Maja är en riktig waldorfare medan jag är mer hemmajgordasås tjejen. Hemma hos Maja tillagas ALLT från scratch... de mjölkar sina egna kor och gör eget smör och eget bröd! Haha neeejdå.














Torsdagkväll


Elsa, Bea, Carro


Lucia och Oslo


Marco, Elsa, Maja


Elsa, Philip


Aida, Katie

Himla fin torsdagskväll som slutade lite alltför sent för min del!Jag trodde ju att jag var ledig, men sedan blir man inringd i en kris på Rica så det blir jobb om en timme i alla fall.. Ha-Ha-Ha! Som tur är bara två timmar...

Fredag

I går fick jag och Maja sitta och chatta med varandra, vi ses och hörs ju typ aldrig annars. (Haha sorgligt, sitter och chattar liksom...)Man kommer hem till huset och så ser man lite spår efter att hon varit där, men ingen Maja!
Vad konstigt det är, haha. Lite brödsmulor, en använd tallrik och täcket i sängen ligger lite annorlundare än dagen innan.

Idag efter jobbet kom Adam in bara sådär så vi bestämde oss för att ta en fredagsfika.
Den här staden har dock lite ont om cafer må vi säga, det är nämligen 20 års gräns på många ställen eftersom
fika ställena här är delvis pubar också så vi blev faktiskt utkörda från ett av ställena fastän vi ville ha kaffe och te.
Illa, illa! Mysigt att prata om vad som sker i livet, uppdatera varandra och förundras över att vi faktiskt sitter i Bergen och bor där. Så konstigt allt är.

När jag tog studenten trodde jag att jag skulle stanna i Sverige hela hösten, jobba dubbelt på Radisson och Thai Coconut. I stället är jag här, i Bergen, bor här liksom, har två jobb, träffas massa nya människoroch upplevt så mycket! Livet har verkligen förändrats massor under så kort tid! Snart ska vi hem till Serige igen, men ser fram emot att fira jul och träffa alla igen! Är redo att åka nu!



in i det sista...

Hmmm jag har levt på frukostmat (yoghurt och bröd) i flera dagar nu... min senaste riktiga måltid måste ha varit min och Lisas lunch på en kinesisk restaurang i "yellow district" (som jag döpte det till, det var som amsterdams chinatown). Jag är på tok för lat för att laga något ordentligt då det tar tid och jag inte har kraft eller tålamod att förebereda något.  Det mesta vi har hemma måste nämligen tinas upp först... mammaaa... jag äter snart upp Bella! Haha. Jag är bara hemma 5 timmar omdagen och det är när jag sover, så tiden finns inte riktigt heller ju.

Jag och Maja kör nu in i det sista, en månad drygt kvar av hard work! Vi går om varandra varje dag nu eftersom hon jobbar natt och jag frukost, så när jag kommer hem är hon på jobb och när jag går hemifrån kommer hon hem igen!
Haha.

Mamma, var inte orolig jag lever här borta! :D


X

Efter en lång tids tystnad...

... är jag tillbaka från min get away till A'dam! Jag är inte särskilt bra på att sammanfatta sånahär saker bra utan att det blir en lång, orelevant text där det står saker som att det var underbart blabla. Såklart det var det liksom! I stället får ni ett gäng bilder jag snappade för att göra det hela lite mer levande.


Tog ett tidigt plan till Amsterdam via Frankfurt på torsdagen. Slumrade till på flyget och när jag vaknar ligger en smörgås, apelsinjuice och choklad och väntar framför mig. Bästa frukosten på länge! ja, till och med bättre än
Ricas någonsin smakat! Frihetskänslan och smaken av den var oslagbar!


Efter ett lyckligt möte med Lisa på centralen vandrar vi genom stadens gator hem till Lisas
egna, världens finaste, lägenhet!


Tog oss till ett sjukt underbart fik, de bakkerswinkel, i närheten av red district där vi
fikade på chokladkaka och valnötskaka!







Dag två hyrde jag mig en cykel så körde vi holländsk local style runt i Amsterdam!





Var SÅ sugna på indisk mat en kväll så hittade vi ett superbra ställe där vi fick allt detta plus förrätt och dessert för 17 euro! Hur värt som helst och efter detta kan ni ju tänka er hur vi mådde...haha.
Supertrevlig personal också! Kan även säga att det är underbart att själv bli serverad en nice måltid
när man själv jobbar som servitör! Man uppskattar det liksom extra då.







Vandrade omkring i stan i jakt på ett härligt ställe att ta sig en drink på. På en sidogata hittar vi en liten kariokebar där tre grabbar dansar, sjunger och ser ut att ha det jäkligt kul! Vi ställer oss och tittar en stund och så ser vi att de vinkar in oss! Kunde vi inte säga nej till så där var vi hela kvällen! Sjöng duetter, jag beställde öl som faktiskt var god!


Sedan träffade vi nya vänner från Bristol som vi umgicks med hela kvällen och dagen efter!
Självklart var det ett gäng andra engelskmän (äldre gubbar) som komin i den lilla baren med orangea tröjor, på bachelour party (Lisa och jag hamnar alltid i samma krokar med bachelourfirande engelskmän!) vilket förklarar
snubben i bakgrunden...









Och sedan det oväntade slutet på resan!


Mitt flyg från Amsteram blev inställt när jag stod och vänade vid gaten. De meddelade att det var fel på motorn.
Blev förstås helt förvirrad där jag stod i min ensamhet och inte riktigt visste var jag skulle ta vägen och vad jag skulle göra! Hakade på en amerikansk man som var van vid detta och så väntade vi tillsammans på bagaget skulle komma ut igen i hundra år och därefter stå i en kö som tog 3 timmar i väntan på besked om man skulle få ett nytt plan samma kväll eller annat. Såklart var alla plan fullbokade så fick i stället besked om att jag skulle få bo på hotell över natten med gratis middag och frukost!

OCH JAG FICK JU underbaraste hotellet, Sheraton, precis bredvid flygplatsen! Ett stort dubbelrum för mig själv!
Träffade ett sött italienskt ungt par från Milano under hela grejjen så vi åt middag ihop i hotellets restaurang och drack strawberry daquiries på Lufthansas bekostnad! Spontan och fantastisk kväll!







Mysig tisdagkväll.

Spenderat eftermiddag/kvällen med Tina,Jocke, Jocke, Adam och Caroline på ett supermysigt ställe som heter Elefanten. Sånt där litet cafe/pub som ligger på en liten gata med tända ljus, soft bakgrundsmusik och god te!
Kjempemysigt! Lagt planer för saker man må göra innan man åker tillbaka till Sverigeland!
Bland annat gå till Akvariet, bestiga Ulriken (Bergens högsta topp), fira advent med pepparkakor och glögg och såå sist men inte minst ha en riktig utekväll på Skybar! Ser plötsligt mer ljust på framtiden efter allt slit!
Nu ska ni få läsa mer om utslitning och sådant trist! :D

Ikväll måste jag tvätta och packa inför Amsterdam! Hinner inte med det imorgon och åker från Bergen väldigt tidigt på torsdag!


Slänger in lite bilder från Halloweenfirandet i lördagskväll också med Rica gänget<3









Rutt ändrad



Jag har sovit hemskt dåligt senaste veckan, snittar säkert 4-5 timmar per natt och nu är jag totalt förstörd och sliten i kroppen! I morgon ska jag säga upp mig på Rica till den 1 december har jag bestämt!  Ekonomiskt så ordnar det sig säkert, jag blir bara inte de där sista 10 000 kronor rikare men det orkar jag inte bry mig om nu! Pengatänkandet har cirkulerat i min hjärna hela tiden nu senaste månaderna så nu får det vara stopp för det och in med hälsa i första prio!! HA! Det har ni nog LÄNGTAT efter att jag ska säga va?!

I dag betalade jag och Maja in 3557 kr extra på resan för att få in Thailand i 2 veckor innan avresa till Cairns och
förlängt vistelsen i Nya Zeeland till 2 veckor! Så nu ser rutten ut följande:

7 jan - 25 jan Thailand
25 jan - 16 maj Australien
16 maj - 1 juni Nya Zeeland
1 juni - 1 juli Kalifornien

Ser härligt ut!







1 NOV

Okej! Nu har uppehållet varit allt för länge!
Anledningen till detta kan ni lista ut själva - jobbet...

När jag först tog extrajobbet på 7-eleven trodde jag att jag bara skulle jobba extra under kvällar någon gång då och då, men så blev det ju mycket mer än det! Detta hårda arbete hade jag alltså inte förväntat mig från början!
Jag är super slut på detta!! Ska eventuellt säga upp mig på Rica till slutet av november/1 dec så sista perioden i december inte dödar mig. (Vrf inte tidigare? HEY de drar ju halva skatten i november, får ej missas...)

Skett under sista tiden
är att jag har bokat biljetter till Amsterdam på torsdag för att hälsa på min Lisa!
WAAAH LÄNGTAR DIT! Ska bli störtskönt att lämna Bergen några dagar, koppla bort allt mani arbete och byta ut det mot promenader längs vattnet i Amsterdam med Lisa, sitta på kosiga cafeer, alla vackra hus, Lisas fina lägenhet och hemmalagade måltider där! Och så vidare...

SEDAN har jag och Maja även bestämt oss för en sak till angående vår stora resa.... nämligen att slänga in THAILAND! Så det ska fixas nu! Det vi får lägga till är ca 3500 kr för att få stanna i Bangkok i 2 veckor men tiden kommer främst spenderas i Krabi och på Phi Phi Islands är vår nuvarande plan!










RSS 2.0