Flyger till Brisbane imorgon



I halft panik over den inkommande cyklonen sa bestammde vi oss tillsammans med nyfunna van Tom att flyga till Brisbane imorgon bitti! Vi hoppas att flygen inte blir installda bara pa grund av ovadret. Olika kallor sager olika tider cyklonen kommer att dra in och hur stark den kommer att vara, sa vi far helt enkelt hoppas pa det basta!

Skit trakigt att vi missar den mest guldvarda delen av ostkusten i Australien. Hur som helst far vi hoppas att vi kan aterkomma hit nar det varsta i over i slutet av var resa i Australien. Har ju fortfarande inte fatt snorkla i Great Barrier Reef and that's a shame..

Har kan ni se hur jakla STOR cyklonen ar..
http://www.weatherzone.com.au/satellite/ 



Cairns!

Efter tva dagar i Cape Tribulation ar vi tillbaka i Cairns! Min kara far undrade varfor jag inget skrivit om de naturkatastrofer som oroar varldens medier. Anledningen till detta ar att vi inte har sett skymten av den. Det har lugnat ner sig valdigt mycket tydligen, men tyvarr har jag daliga nyheter att beratta for er dar hemma. De talas om en stor cyklon som kommer att dra in over Queensland om nagra dagar. Vi hinner nog inte evakuera sa om det blir valdigt allvarligt kommer vi nog fa spendera en tid i skyddsrum. De ar vana vid sadant har. Det kommer antagligen bara handla om mycket regn och mycket vind men inga oversvamningar. Var inte oroliga, vi tar han dom oss och det later nog varre an vad det ar! Jag ska halla er alla uppdaterade.

Spenderade gardags kvallen med lite nya manniskor pa Cape tribulation beachen. Det var totalt kolsvart sa vi tande oss en brasa och tittade pa stjarnorna. Har aldrig sett sa manga stjarnor i hela mitt liv. Och att samtidigt vistas i varldens aldsta och storsta regnskog pa en enorm strand dar bara vi hangde och lyssna till alla djur i regnskogen samt havets massiva vagor. Epic!

Beskriver resten av vistelsen med bilder.



Bat pa Daintree river och kikade efter krokodiler



Och vi sag en pa 2,5 meter i af mitt inne i bushen..



Daintree rainforrest






Badade i ett vattenhal i regnskogen







Hi Shanon


First of all, I promised to say hi on my blog to Grant mum Shanon! Hi!




Sitter i Cape tribulation i mitten av varldens aldsta regnskog, Daintree. Okej, internet i mitten av regnskogen? Vi bor pa ett stalle som heter PK's.. Det gar inte riktigt beskriva kanslan av att vara har. Vi forsokte satta ord pa det men det blev liksom inte hundra procent anda.. Det kanns i alla fall overmaktigt att vara har. Sa mycket okant liv overallt. Det ar som att skogen avger en sorts energi. Grejjen med att vara har ar att man inte riktigt har kontroll over nagot. Vanligtvis ar det djuren och naturen som far anpassa sig efter oss manniskor, men har uppe ar det naturen som har overhanden. Man har verkligen respekt for naturen har.

Vi har hittills blivit guidade pa Daintree river dar vi fick se krokodiler. Darefter blev vi guidade genom regnskogen. Sa SJUKT haftigt stalle att vara pa, som sagt gar inte att beskriva for ett ore!

Daintree ar cirka 140 miljoner ar gammalt och har den hogsta koncentrationen av djurarter i hela varlden. Vi gar omkring i regnskogen livradda for att en krokodil ska ata upp oss.. haha for min del kallas det paranoia.. Hur ofta hander det att man vandrar omkring radd for krokodiler?

Nu rinner minutrarna ut som vanligt, men vi far hoppas pa mer uppdateringar fran Cairns.
Aker dit imorgon efter ytterligare turer till olika stallen har norr om Cairns, bland annat Port Douglas och Mossman.

Take care


CAIRNS



Sju buffeer och tva hotellnatter senare har vi antligen kommit fram till Cairns! Har kommer vi dock inte stanna lange denna gang. Bokade en trip pa tva natter upp till ett stalle som heter Cape Tribulation, enda stallet i varlden dar regnskog moter korallrev. Ska bli sjukt haftigt! Vagen mellan Cairns och Cape Tribulation ska ocksa vara ett av australiens vackraste vagar efter the great ocean road nere i Victoria. Sjukt spannande! Skulle vilja skriva om hur mycket som helst, men tiden racker aldrig till..

Jag forsokte ladda upp bilder med datorn ville inte samarbeta, sa det blir fortsatt dalig fotouppdatering.

X X

Vad livet har att erbjuda

Tro det eller ej, jag befinner mig fortfarande i Bangkok! Vi hann flyga i lite over en timme innan piloten meddelar att det ar fel pa ett av flygets motorer. Vi, som satt precis vid motorerna, holl pa att skita pa oss da vi sag massa svart rok komma ut ur motorerna. Trodde pa riktigt det var ute med oss (iallafall jag satt och tankte det varsta). Vi blev darmed tvugna att vanda och aka tillbaka till Bangkok. Det gjorde oss senare ingenting! Eftersom vi inte har nagon tidsplan blev vi bara glada over aventyret och gissa var vi befinner oss nu?

Vi far nu, pa bekostnad av Quantas, bo i ett skyskraps hotell med utsikt over staden! Dubbelrummet ar fantastiskt, kan ni tanka er? Jamfort med varan fattiga levnadsstil har borta, hahah. Kontrasterna ar ju enorma om man jamfor att vi forra natten bodde tre stycken i ett dubbelrum i en grand vid Khaosan road. Ett dubbelrum som dessutom bara hade en stor hard sang och sedan cirka 1 m utrymme att sta pa. Haha. Helt fantastiskt!

Sa ikvall har vi atit som tusan av hotellrestaurangens buffe tillsammans med en kvinna fran Nya Zeeland som bjod oss pa vin. Vad vi skrattade ihjal oss av denna komiska situation! Amsterdam all over again for min del, fast i sallskap av en valdigt god van denna gang!

En natt till i Bangkok ska avnjutas med ett bad i badkar for att sedan linda in sig i rena, vita och gosiga handdukar! Yehu jag ska bli riktigt REN! 







Tredje vandan i Bangkok

Hej!

Sitter i BKK, anlande sent i eftermiddag mitt i demostrationsforberedelser. Vi tog oss dock med nod och nappe darifran akandes pa en tuk tuk som akte i 120 pa gatorna mellan de stora folkmassorna. Folk stod med stenar redo att kasta efter oss eftersom maja bar en rod backpacker vaska (de symboliserar ju att man ar med i rod skjortorna!)... haha..skamt asido. Ni kan vara lugna dar hemma, vi har itne markt av nagot av demostrationerna och vet inte om de var aggressiva eller ej. Vi befinner oss i tryggheten pa khaosan road!

Nu har vi bara tva dagar kvar i Thailand. Aven om det ar sorgligt och tiden har har varit helt fantastisk sa kanns det valdigt bra att ta nasta steg pa resan och aka till Australien! Langtar som sjutton efter att komma dit. Aven fast det faktiskt kanns konstigt att langta fran en destination till en annan. I vanliga fall aker man ju till ett stalle sedan aker man hem igen.. ja, detta ar absolut en ny kansla!

Min favoritplats i Thailand har nog varit Koh Pangan dar vi fick se nog vad jag anser ar en av thailands vackraste platser Haad Salat. Och att vi fick uppleva half moon party darnere som var riktigt haftigt. Onskar vi hann aka pa fler partyn dar nere, men vi var under tidspress och ville se mer av landet. 

Vi har inga sarskilda planer for vad vi ska gora i Bangkok nu i tva natter. Vi kor som vanligt pa spontanitet, da blir det absolut bast har vi markt. Vi hade planer utlagda for tiden har i Thailand men har inte foljt den overhuvudtaget och se vad bra det blev anda! 

I morgon blir det bildupplagg, det lovar jag!








sista kvallen pa koh samet

Hej!
ikvalkl ar sista kvallen pa thailands playor. imorgon aker vi till bangkok och spenderar vara tva sista natter innan avresa till australien!

vi hade hoppats pa att kunna stanna i sydney, men det medforde problem for bade oss och flygbolagen. antinngen skulle vi behöva betala 900 kr var for att fa avboka varan flight mellan sydney och cairns eller sa skulle de ta bort hela varan resa i fall vi skulle bestamma oss for att "inte dyka upp".  SÅ, slutsatsen blir att vi aker till cairns i alla fall. i borjan en besvikelse for speciellt jag hade sett fram emot att se storstaden sydney! men vad tusan, hur coolt blir inte cairns med regnskogarna, varldens vackraste korallrev och sa vidare! wow, nu dregglar jag vid tanken.

i kvall ska vi pa beach party! ska bli riktigt kul.. jag hoppas fa upp bilder snart mina kara lasare, jag vet att bloggar utan bilder ar sjuuuukt trakiga!!


Silver sand bar



Harlig kvall igar pa Koh Samet! Vi b or pa den storsta stranden har som heter Ao Phai. Pa kvallen gick vi alla tre ut och at pa en restaurang pa stranden, sedan tog vi oss till en nattklubb vid havet dar de hade valdigt massa bra musik, ett rodentligt dansgolv och eldshow! Vi korde limbo under eld sedan dansade vi natten lang med alla lokala thailandare samt lite andra turistfolk.. 

Pa tisdag drar vi till Sydney vilket kanns riktigt harligt! Vi langtar valdigt mycket!

vi har det fortsatt bra  och hoppas ni har detsamma dar hemma!


Koh Samet

Befinner mig nu pa Koh Samet tillsammans med Lovisa och Maja!
Det blev ett sorgligt farval av vara nya vanner i BKK sedan traffade vi Stian m.fl igar for att sedan aka och tillbringa en natt i Pattaya. Eftersom Pattaya nog var det vidrigaste vi nagonsin skadat sa bestamde vi for att fortsatta turen ensamma och istallet for Koh Chang sa akte vi nu till Koh Samet!

Om Pattaya. Vihade hort det var varldens hornaste sa att saga, men hade inte forvantat oss detta!
Det var ju varre an amsterdams red district. Sota thailandska sma tjejer, sakert 20 stycken eller fler som satt utanfor alla barer och vantade pa alla man skulle komma. Pa kvallen var de lampor overallt med skyltar som skrek "BOYZ TOWN", go go klubbar uppradade bredvid varandra... sa sjukt ackligt! Sa forsta vi gjorde i morse var att ta oss darifran! Ikke mer Pattaya!

Nu ska vi njuta av vara sista thailand dagar! kommer spendera antagligen 4 natter har :D


Railay

Tiden i Railay ar nu slut och det ar dags att ta sig vidare pa resan! Nasta stopp ar Bangkok!
Har haft riktigt skona dagar har! Traffat nya vanner fran danmark och frankrike som vi hangt med sedan forsta kvallen har i Krabi! Har om dagen hyrde vi kanoter och paddlade i flera mil till olika oar i omradet, helt sjuuukt! vi akte in i olika grottor i bergen och fick se en massa! paddlade i flera timmar bara for att fa se en o som heter chicken island (ska likna en kyckling) men den sag mer ut som en kalkon ju..

Dagen darpa, dvs igar, akte vi pa en utflykt till olika oar med speedboat bl.a   Phi phi islands dar vi bland annat sag Maya bay. Such a besvikelse dock (det ar allta paradisstranden dar the beach spelades in). Valdigt turistigt och  forstort! Sedan tog de oss till tva oilika korallrev dar vi snorklade. Helt fantastiskt! Sag massa fiskar och guiden kastade i brod i vattnet nar man lag dar sa alla fiskar attackerade en. Det var inte sa farligt, de var skitsota fargglada fiskar som nosade lite pa en.  Kvallen kom Lovisa hit fron Koh Lanta sa vi gick ovedr till vara vanner pa andra stranden  ( som heter Ton Sai) for middag vid stranden, forfest i deras bangalow mitt inne i djungeln sedan vidare till ett jattemysigt stalle som heter chillout bar, lag ocksa vid stranden. Om ni har sett tarzan kan ni tanka er hur de t sag ut dar.. lite som trakojor, massa lampor, skont folk, biljardbord och lite reaggiestyle pa det hela.
Fantastisk tid har! hoppas ni alla har det fint hemma i Sverige!


puss






13JAN11

Koh Pangan kan ha varit bland de vackraste platser jag varit pa i hela mitt liv! I alla fall straden vi befann oss pa som hette Haad Salat. Inte alls turistigt, liten strand med bangalow uthyrningar,sma restauranger utmed strandkanten, vilket paradis! satt forsta kvallen med maja och victor pa en restaurang och at och fullkommligt njot av hur vackert det var. Sedan gick vi over till stallet bredvid dar de spelade musik som hotel california medan man satt pa kuddar pa golvet runt ett litet bord pa en "balkong" vid strandkanten och drack drinkar. Vi traffade aven vara nyfunna aussie vanner som jag och Maja traffat pa transfern till on. Harliga manniskor! Livet ar fantastiskt. Spenderade dagarna pa stranden, snorkla, drack goda milkshakes och hade det skont.

Har aven upplevt half moon party som var bland det SJUKASTE och coolase jag varit med om! Det var en stor festival mitt inne i djungeln. Vi akte moped dit med vara aussies. Forst akte man rakt ut i djungeln, helt kolsvart, inget folk. Plotsligt bvefinner man sig i varldens hav av manniskor, massor musik och olikfargade lampor. De hade byggt ett stoort DJ bas och dansgolv under palmtraden och stjarnorna med podium att dansa pa osv osv. Alla hade malat sig med neonfarger. det gar inte riktigt beskriva allt, men det var fantastikst! varfor pratar alla skit om dessa fester for?

befinner oss nu i Krabi, bor pa ettguesthouse dar! imr tidigt tar vi oss till Ao nang dar vi ska bo pa ett resort fram till tisdag nasta vecka! Updates kmr!

Hua Hin


Haad Salat


Half moon party, Koh Pangan


Hua Hin


Koh Pangan




Koh Pangan



Tre minuter kvar internet. Ar mest har for att lada min ipod, annars ligger vi nu pa stranden i Koh Pangan. Det steker riktigt mycket idag och sa har vi hyrt snorkling utrustning. Helt fantastiskt stalle!! Ska ladda upp fler blider oc svara pa mail nar ja har mkt tid, men man vill ju hinna gora sa mkt annat an att sitta pa datorn sa de blir lite samre uppdatering i dagarna. Ikvall ska vi pa halv moon p[arty med nyfunna vanner fran Austraien och Victor som vi igar motte upp, fran norrkoping.

Mot Koh Pangan whatever and halv moon parteyy

WAHH det ar sa svart att beratta mo vad vi gor har nere, det ar sa fantastiskt allting och sa mycket vi redan fatt vara med om! Men jag ska forsoka...

Vi ar fortfarande kvar i Hua Hin! Har legat och stekt pa stranden hela dagen a la charterturister :) Druckit kokosdrinkar, badat i havet och haft det riktigt harligt! Jag har kopt pa mig x  antal bikinis.. kunde inte lata bli.. det fanns sa manga!! och fina!! Haha.. Nu ar vi i alla fall fardigstekta for dagen sa vi har atit mat (friterad deg bland annat..skitgott faktiskt!) och hangt pa en pier vid havet och kollat ut over horisonten och njutit av solnedgangen.

 Ikvall ska vi ga pa night market och sedan ta en buss ner mot Koh Pangan (osaker pa stavning). Det ar en liten o norr om Koh Samui. Dar kommer det att vara Halv moon party den 12 januari! Dar nere ska vi mota upp en van till Maja, Viktor, som reser pa ensam fot. Riktigt nice! Resan kommer att ta ca 13 timmar med bade buss och bat.  (Mamma & Pappa kan vara lugna det ar ju faktiskt bara HALF moon party.. inte full moon...hehe)Nej men vi ska vara vaaaldigt aktsamma, man har ju hort allt mojligt om dessa fester men
man KAN inte aka harifran utan att ha provat ju! :D

Nu borjar det att morkna i den forhallandevis lugna staden. Har ar mest restauranger och sma pubar, inte riktigt sadar osigt som man tanker sig! Detta kallas for en familjeturistort och det marks verkligen nar man ar pa stranderna dar det hanger just mest gamla par...

Nu blir det nightmarket! :)


Hua Hin!

Det var inte meningen att vi skulle aka till Hua Hin overhuvudtaget under denna resa, men efter natten pa Khaosan Road kande vi oss lite for uppjagade och trotta och i behov av lugn sa vi tog oss till narmsta badort soderut, namligen Hua Hin! Verkligen basta beslutet! Vi trivs skitbra har! Vi fann ett jatteharligt resort bara 100 m fran Hua Hins fina beach for ett jattebra pris. Well, lite over var fattiga budget men vi kande att vi verkligen fortjanade detta denna gang! Maja har namligen blivit sjuk sedan flyget dar det var riktigt kyligt pa natten. :( Det finns pool , servicen 'r underbar, frukost ingar imorgon och som sagt valdigt nara havet! Nu ligger hon och forsoker sova bort febern. Jag vandrade ut i Hua Hin pa egen hand ikvall och njot av denna fina stad under tiden! I morgon ska vi upp tidigt och vara sadar tpiskt liggapastranden turister, njuta av hur underbart det ar har!


Ok, datorn orkade inte ladda upp flera bilder men det kommer snart!










Update fran Hua Hin

Heya!

Vi ar framme! Hinner inte skriva sarskilot mycket nu men kort sahar.. Igar nar vi anlande till Thailand akte vi direkt till Khaosan Road! Helt GALEN gata med massa, massa, massa av allting. Helt fantastiskt, men jetlaggade som vi var sa kande vi oss lite stressade av att ta tag i BKK pa en gang
sa vi bestamde oss for att aka ner till Hua Hin istallet for en natt och sedan ta oss vidare soderut! Vi aterkommer till BKK dagarna innan vi ska mota upp Stian och de andra, vilket ar om en vecka. Sa i Hua Hin ar dar vi hanger just nu! Ska hitta ett biligt boende sedan ta oss till stranden for avslappning! WAAAH


Tänkte bara säga att...

NU ÄR VI PÅ VÄÄÄÄG!
Dagen vi väntat på, arbetar så hårt inför och hit och dit. Nu sitter vi på arlanda i väntan på flyg mot London där vi kommer att ta vårt connecting flight mot BKK! Sjukt laddade... ska bli härligt att byta ut vintersverige mot solsken och värme!


freakin' freakin' freakin'...

WAH jag är ett nervvrak och vet inte var jag ska ta vägen! är så himla nervös och paranoid.. kallas resfeber va?
i så fall har jag sjukt mycket resfeber nu!

Ett stressmoment mindre..

 

Nu har jag äntligen börjat att packa! Åtminstone huvuddelen av de kläder jag tänkte ta med...
Det fick bli 3 par shorts och några random toppar. Hälften av dem tycker jag om, hälften kan jag tänka mig att kasta för att ge mer plats åt nya fynd i Thailandet! Förpackar allting i så kallade packpåsar som jag införskaffat på Naturkompaniet för 149 spänn. Skitbra att ha, då hittar man sakerna i packningen mycket lättare sedan i stället för att gräva upp alltihopa i jakt på något. (Y)

 


65 liters, Fjällräven, Naturkompaniet

Jag har förtusan aldrig packat än sån här förut så vet inte hur man packat bäst. Fick dock tips från naturkompaniet att man ska packa de tyngsta nära skulderbladen för att inte belasta nedre delen av ryggen. Man förhindrar även att packningen svänger omkring när man går..något att tänka på!

Googlade även packningstips för backpackers igår kväll... fanns många som gjort kompletta listor över vad man borde tänka på och vad man absolut inte får glömma! Mycket läsvärt.
Tipsar om denna: http://www.backpacking.se/ReadArticle.asp?ArticleId=258&SubMenu=2


Nya planer

..igen!
På grund av översvämmning i Queensland i Australien kommer vi att strunta i vår connecting flight från Sydney till Cairns. I stället stannar vi i Sydney den 26 januari och reser uppåt östkusten i stället för nedåt.  Har sedan lösa planer på att resa tillbaka neråt igen, fast via innlandet och förhoppningsvis Alice Springs (Ayers rock ffs!) ner till Melbourne. (Eller så kör vi bara östkusten ner igen...who knows!)

Typ något sånt? (Ayers Rock - Adelaide - Great Ocean Road - Melbourne?)Då kan man passa på att se
Kangaroo island/Philipp Island och de små ställena runt Adelaide...



Därifrån kommer vi att ta nästa flight mot Auckland, Nya Zeeland den 16 maj..
Dessutom kom vi på att vi reser med solen smartare :) (Det är alltid varmt i Cairns men inte i de södra delarna av Australien. Hade vi rest tvärtom hade de svalnat i städerna i syd så då skulle vi inte få lika mycket värme...).

En till kul grej är att både jag och Maja inte tänker sätta för mycket regler under den här trippen. Känner vi för att göra om rutten under tiden, så gör vi nog det! Så vi kan kalla detta för preliminära planer, ni får se!




FEM.


Dagen närmar sig. Nervositet till tusen beblandas med obeskrivlig lycka! Undrar hur man ska kunna sova om nätterna med alla tankar som snurrar i huvudet på mig! WAH! Tusen saker man måste göra innan man åker iväg såhär. Har i alla fall försökt få ihop en vettig packlista nu. Så lite som möjligt ska med!
Kan ni tänka er, packa en ryggsäck med saker som du ska ha i ett halvår! HUR FAN GÖR MAN DET EGENTLIGEN? Haha. Ska försöka fixa en vägledning för andra förvirrade backpackers nybörjare där ute senare..


Bildresumé av 2010!

En liten bildsresume från mitt 2010.

- KATEDRALSKOLANS & FOLKUNGASKOLANS ABITURIENTBAL -

Dansade bal med min fina vän Loa på både Katedrals och Folkungas bal!


Balpiknick i Trädgårdsföreningen, Loa och jag


Balpicknick, Lisa och jag


Folkungaskolans abiturientbal, jag och fina Adam

- BERLIN -
Åkte på en egen studentresa med Lisa till Berlin i ett par dagar!


Satt på gräset under tv-tornet

På utgång från vårt underbara hostel



Jag, Lisa, en flaska rose vin i plastmuggar under TV-tornet

 

Hänga på indieklubbar i Berlin


Club Weekend, berlin

terassen på club weekend, berlin

- STUDENTEN -

Gå ut gymnasiet! WOHOO bjuder på två enstaka bilder för att inte bli tjatig..



Jag och snygging Halida



Gissur och jag

- PEACE AND LOVE! -
One hell of a freaking festival i Borlänge med mina tjejer !


Galet häng i random camps

 

Adrian Lux & Dinamarca

 


@ Jay - Z

- GRONG -
Tog mitt livs bästa beslut att åka själv till Norge, Grong, och jobba på ett värdshus i augusti

 

 

Tog en tur till grannstaden Namsos en ledig dag och var lyckligare än livet minns jag


Kolla på fotboll med Kari


Tog min älskade tatuering i nacken

- BERGEN -
Beslutade mig tillsammans med Maja att åka till Bergen och slita ihop reskassa till vår jorden runt resa!
Årets bästa beslut! (Efter att ha köpt biljetterna till resan givetvis;))


vackra bergen


 

 

personalfest med hansiatiske hotellet



vår sugarstiandaddy whatever

adam, elsa, bea, maja

- AMSTERDAM -

Hängde ett par dagar i Amsterdam för att hälsa på Lisa som bosatt sig där






RSS 2.0