jag vill ha ett riktigt heeem

Blandade kanslor.

Far besked om att de franska brudarna som redan bor i lagenheten dar vi ska flytta in vill ha ytterligare 3 veckor pa sig innan de flyttar ut, vilket skulle innebara 5 veckors vantetid pa att fa flytta in, sammanlagt. Detta tycker ju vi inte ar helt okej, men vad har vi for alternativ egentligen? Att hitta boende som detta hander ju inte direkt varje dag. Det skulle inenbara att vi skulle fa flytta utanfor staden, och bada jobbar ju mitt i CBD sa det blir ju knas.Vill ju bara ha ett riktigt hem nu! Inte mera hostel. Inte mer dela kok med 50 pers varje dag. Inte mer dela rum med tva okanda manniskor i tre veckor till. Som sagtinga alternativ!

Jag intalar mig sjalv att efter regn kommer alltid solsken!




Pics

Mata apossums i St Kilda park.













Situationen


Detta ar min nya hemstad alla kara!
Jag och Maja beslutade ju oss for att ga skilda vagar, efter jag blivit kar i Melbourne och bestamt mig for att stanna och upptacka hur det ar att leva livet pa andra sidan jorden ett par manader extra. Nar jag sitter och tanker tillbaka pa resan som redan varit, och som egentligen borjade i september forra aret nar vi flyttade till Bergen, blir jag helt lycklig! Fasen vilka bra tider det har varit, jag ar sa glad att vi gjort allt detta! Sedan blir det ju antagilegn forr eller senare att man maste splittra pa sig eftersom man har olika saker man vill gora i livet. Jag onskar min kara reskamrat all lycka pa kommande resor - road trip i Australien med Anton, NZ och Asien.

For mig da? Jag blir kvar i Australien i ett par manader till. Jag har inte bestamt mig for hur lange annu, utan tar det som det kommer. Jag vet att mina kommande onske destinationer dock ar Nya Zeeland, Fiji, Kalifornien, Hawaii och New York. Det hade varit min ultimata resrutt. Sedan ska reskassan racka ocksa, sa nu ska jag spara igen! Men inte sadar crazy a la Norge. Sadana brutala dumheter tanker jag inte ge mig in pa igen!

Nu nar jag borjat jobba har i Melbourne blir det att spara en andel av lonen, betala hyra och mat och resterande bara spendera har och nu!

Sa vad sysslar vi med? Vi bor kvar pa ett hostel som ar riktigt nice, jag och Sonja bor just nu sjalva i ett 4 dorm rum! Bor manga harliga manniskor som bor har ocksa! Jobbar bada tva. Jag pa ett cafe for tillfallet, men som ar lite for daligt betalt for att stanna sa jag ar pa jakt efter andra jobb samtidigt! Sonja jobbar crazy pa tva stallen samtidigt, en grekisk restaurang med laskig maffiaboss chef och ett annat cafe i stan. Bnasta vecka flyttar vi in i South Bank i var dromlagenhet med var drom rumskamrat Ash! Resterande av tiden lagar vi goda maltider, springer omkrign i stan, hanger i parker och gar ut pa pubben klubben.


.









Ny dator

Hej alla kara!

Jag har investerat i en dator. Snart kommer ny design och nya uppdateringar men framforallt FLER uppdateringar. Jag kanner att jag varit jattedalig pa att beratta om saker, vilket ju var mitt mal med detta bloggande. Vill ju inspirera, beratta och tipsa sa nu ska det banne mig bli ocksa!


situationen i melbourne, dag 3

Jag alskar Melbourne! Sedan jag kom hit har jag fatt bo hos min alskade morbror med familj i en vecka. De har visat mig omradena runt hela Melbourne. Great ocean road, massa vackra strander och vi har atit gott. Har fatt umgas jattemycket med mina sma kusiner. For varje dag som har gatt sedan jag kom hit har jag kommit langre och langre ifran backpacker livet, vilket faktiskt har kants riktigt bra!

I mandags kom Sonja hit! Da flyttade vi in pa hostel tillsammans downtown och borjade letandet efter lagenheter eller delat rum i lagenheter. Efter ha sett manga hyffsade lagenheter utanfor staden hittade vi guldkornet - en lagenhet belaget i en liten skyskrapa mitt i staden, South bank, med egen swimmingpool, tennisbana och gym. Ja tack tanke vi? Gar dit pa en visning och klickar brultat bra med hyresvarden sa nu ar rummet i lagenheten vart och vi ser fram emot manga otroligt bra veckor tillsammans har.

Idag har varit stora leta jobb dagen och jag har fixat mig ett provjobb pa ett jattemysigt cafe downtown, imorgon. Har ska jag vara barista och servitris sa jag hoppas innerligt att detta jobbet blir mitt! Det ar belaget i en typiskt mysig liten grand mitt i smeten med massor av manniskor overallt, precis som jag vill ha det. Har varitpa en intervju redan dag 1 pa ett litet hotell som ocksa skulle hora av sig. Alla ar sa trevliga i den har staden! Det ar helt otorligt vad amazed vi ar over detta! ALla stallen man kom in till var sa hjalpsamma nar man sokte jobb och alla behovde dessutom folk sa de kan inte vara alltofr svart att fa jobb har. 30 min efter jag borjade jobbsokandet har jag redan fatt ett samtal om provjobb! Fortsatter man sahar i ett par dagar lar jobben forhoppningsvis rulla in dem med..

Det ar otroligt vad latt det har gatt for oss. Nar vi kom hit trodde vi att det skulle vara valdigtt svart med allting men allting bara rullar som det ska.


Melbourne

Jag erkanner att jag nog ar livets samsta pa att blogga och beratta om var jag befinner mig och vad jag gor!
NU ar jag i alla fall i Melbourne sedan en vecka tillbaka. Tillbringar tiden hos min morbror och mina sma kusiner dar. Fantastiskt kul att traffa dem efter 10 ar. De har tagit med mig pa en massa aventyr runt hela staden! Melbourne ar sa himla vackert och har saaa mycket att erbjuda! Jag alskar den har staden redan. Har satt Great Ocean Road, massa olika strander och vackra landskap. Nasta vecka kommer Sonja och da blir det att flytta in i en lagenhet i St Kilda som ligger jattenara downtown. Ett riktigt fint omrade! Sedan ska de borjas soka jobb och sa fortsatter vi att leva livet har i Australien.


RSS 2.0