Planering

Nu när resan börjar närma sig kan man tänka sig att man börja känna sig stressad. Vi har ju inte planerat supermycket, utan hade ju tänkt köra mest på känsla. Det är lite del av vår resa också att bara köra på spontanitet!

Nu har vi iaf kollat på en ungefärlig budget, ställen vi vill besöka, saker vi vill göra, hur man tranporterar sig och sånt! Sedan frågan NÄR allt detta ska ske och så vidare får vi se när vi kommer dit. Vi har all tid i världen och på vägen kommer man träffa oerhört många andra backpackers, stöta på ny information om platser att besöka... Känns väldigt bra!


Sedan har vi en ny grej att lägga till på resan som sagt... men det är en hemlis ännu!!

AUSTRALIEN

Transportera sig:
Greyhound busspass. Fanns bra billiga busspass mellan olika städer ex. Cairns - Brisbane runt 1000-lappen som gör att man kan åka hur mycket man vill på 45 dagar i en riktning. Tjänar mer på att transportera sig med buss än om man flyger. Med buss får man se myycket mer!

Boende:
Ca 15 dollar/natt om man bor på ett schysst hostel!  Det är alltså ca 100 svensa kr per natt.

Mat:
Kan man laga för en billig peng på hostelet! Äta ute ska inte vara superdyrt heller, men man får vara så budget som möjligt för att spara in till annat som nöjen! Ska man dricka ska man dricka VIN! Finns 3-4 liters bottles för 50-60kr. Nice!


Dyka i världens kändaste barriärrev


Se Blue Mountains utanför Sydney


Chilla och bada på populära Bondi Beach


Besöka världens största sandö Fraser Island


En av världens finaste ställen, Manly, Sydney


Festa i Surfers Paradise

Besöka världsmetropolen Melbourne

OSV





syyk

Ödet gjorde att jag blev sjuk igår kväll. Blev så svag att det till och med var jobbigt att andas och röra sig i sängen.
Väntade i och för sig på detta i och med att Simon som bor här var sjuk i helgen samt att jag träffar på så väldigt många människor varje dag på jobbet. Kanske är detta ett sätt för min kropp också att säga ifrån och att jag nu tvingas vila (jobbade väldigt mycket nu sista tiden). Lika väl det, jag behöver det men är så mån om att vara tillfreds för andra (som mina arbetsplatser och de jag arbetar med) att jag inte säger nej till pass och vilar. För det andra: man är girig.

SÅ nu har jag sovit 12 timmar i natt och är fortfarande fysiskt utmattad. Har bäddat i soffan och här ska jag ligga HELA dagen har jag bestämt!! 

Saker jag kan göra när jag är syyk (gillar de säger syk i norge, det låter som psyk...sykhus..hihi)
  • Kolla på Gossip Girl, Desperate Housewives och Grey's Anatomy på Sidereel.com
  • Googla restips, destinationer till resan osv.
  • Dricka litervis med vatten och knarka tabletter
  • Dricka te och äta pepparkakor (som vi införskaffade i helgen, woho!)

rica vs 7/11

Jag känner mig lyckligt lottad! Trivs så bra på 7-eleven och just nu känns det som jag jobbar mer där än mitt ordinariejobb på Rica. Det bästa är att 7-eleven anpassar mitt arbete där efter mitt schema på Rica, så tiderna krockar aldrig. Är tyvärr väldigt trött på att arbeta som servitör på Rica annars... En del där är så fruktansvärt måna om hur vi ska se ut inför andra. (väldigt ytligt!) Därmed måste man alltid se perfekt ut och le jämt och fjäska sönder. Du får inte bära tallrikar hur som helst ex. stapla dem på varandra. Du får inte heller bära glas i handen, utan allt
som inte är tallrikar ska gå på brickor. Det måste se snyggt ut när man dukar av! (Observera du får inte stapla på brickan heller). Du måste servera kaffe till alla var 15:e minut MINST.

En gång skulle några högt uppsatta inom Rica komma till hotellet och bo där. Givetvis var det världens uppståndelse kring detta (detta var alltså i somras innan jag börjat där). De ansatta fick storstäda hela hotellet (nästan i nivå med hur de tvättade kyrkan inför det kungliga bröllopet i Sverige...). De städae en hel natt inför detta besök.
Gästerna kom, de åt på 30 min och sedan gick det. That's it! Och lade de märke till om bordsbenen blänkte? Knappast..

MEn åter igen, finns massa väldigt fina människor där som gör att man orkar jobba på!

Mahaha... ae stackars er nu fick ni höra på mitt fruktansvärt tråkiga utlopp här. Jag är annars glad idag! Jag och Maja har spenderat eftermiddagen på stan i jakt efter maskerrad outfits till helgen! Halloweenparty it is! Vilket man ser fram emot nu!



Amsterdam bokat!

Behövde inte ta sär flyget, utan hittade ett (dock 400kr dyrare, men väldigt värt det) som åker via Frankfurt i stället och tar hälften så långt tid dessutom! Woho, ska bli så fruktansvärt nice att åka iväg och träffa Lisa! 

Och så håller jag och Maja på att planera in något extra på våran jorden runt resa.... men det får ni veta senare, hoppas att planen går i lås!!







Fin dag i dag i dag

I dag gick brandlarmet på Rica (vilket det ganska ofta gör men det brinner aldrig), så en av servitörerna Caroline fick springa upp till rummet där det "brann" och banka på bara för att checka om det faktiskt brann eller inte. Vem öppnar om inte en spritt språngande naken man, som helt orädd står där och till och med bjuder in henne en stund!(inte för att hon gjorde det förresten...)

Ja ja, jag överlevde denna arbetsdag och njuter nu av en hemmakväll i soffan med Maja och hennes skadade tå! Vi var även och handlade världens matförråd idag (observera att jag fick köra olagligt till och från matbutiken, jag har ju inte körkort) pga Majas skada.

Ikväll ska jag köpa flygbiljetter till A-dam! Yes, jag har nu bestämt mig för att åka dit. Lisa kan ju inte komma hem över jul och nyår så detta är sista chansen att träffas innan jag och Maja åker iväg... 
Sjukaste rutten dock. I stället för att åka den "korta" sträckan mellan Bergen och Amsterdam (iaf jmf med följande, hör här...) är flygrutten: Bergen till Oslo, Oslo till HAMBURG (dvs mitt i jäkla Tyskland) och därifrån till Amsterdam. 
Med andra ord helt sjuk, men enda flyg som typ fanns härifrån till AMsterdam så jag får lov att ta det flyget! 
Det braiga är att det är stopp i 4 timmar i Hamburg och jag eventuellt kan hälsa på syrran där då! Bara åker omkring och hläsar på folk till höger och vänster...
Är det någon som bor i Frankfurt? Det blir nämligen mellanlandningen hem....



Klockan är...

...05.16 och somnade 02.00 i går (pga jobb till 23 på 7/11) därmed är det inte svårt att räkna ut hur mycket jag sovit i natt. Men! Nu ska man till jobbet :) Idag har jag faktiskt ingen lust eller energi till det.

nattjobb


Jobba natt på 7-eleven var kul men slitsamt! Det var ungefär i nivå med Mc Donalds under lönehelger (stressen och snabbheten). Alla tyckte ju förstås det var kul att skoja om att jag var svensk. En började till och med sjunga svenska sånger och inte långt därefter började allsången inne på butiken. Haha. Kunde komma in en och annan freaky typ också. En som var väldigt otrevlig och kallade mig massa fula ord.

Självklart gick ju ingen buss hem direkt efter jag slutade jobbet så då traskade jag till Maja som jobbade natt på Hanseatiske. Sov i receptionen en liten stund innan jag kunde ta bussen hemmåt igen.

Nu är man förstås sjukt sliten! Får se hur vida man orkar göra något överhuvudtaget idag! Men kropp vill liksom inte virke! Plus att matförrådet är slut så vi är ganska miserabla nu. Vårat matförråd just nu är: jordiga potatisar, två tonfisk burkar, två sardinburkar (med ben i så den vill ingen ha), makaroner, ärtor och buljong - i stort sett. Kanske borde göra en gryta av allt detta, vad sägs? Ska fråga Maja när hon vaknar.









Dramatisk fredagsmorgon

Hej alla kära!
Gårdagagen bjöd på en dramatisk morgon. Halv sju vaknar jag till av ett högt ljud från köket.
Strax efter kommer Maja in i sovrummet och ropar på mig helt förbryllad! Det var blodspår från köket till
vårt sovrum då Maja lyckats med att tappa en tallrik på tån, som inte bara landade på den utan lämnade ett djupt jack rakt in i den. Maja som inte är särskilt glad i blod höll på att spy och svimma av totalt! Så det hela slutade med att Stian skjutsade henne till akutmottagningen och sydde 7 stygn!  Det tog dock ett JÄkla tag att väcka Stian, som först trodde vi skämtade med honom när jag går in i hans sovrum och drar av honom täcket och skriker att Maja blöder och att han måste kolla på det! (jag visste inte vad jag skulle göra). Så han somnar om 15 minuter SEN får jag skrika ännu mer innan han fattar att jag menade allvar. Haha, jäkla Stian!
Men nu om ni undrar så mår Maja fint, hon har världens bandage runt tån men är lite handikappad. Hon går omkring som en krabba här hemma (släpar sig fram sittandes på golvet). Det är ganska sött! Vi ska försöka få tag i kryckor idag.

Lördagen till ära är jag ledig, åtminstone till tolv i natt då ska jag jobba natt på 7-eleven! 00 - 07.00! John och Jakob kom hit från Sverige igår och bor hos oss en natt! Letar lägenhet och boende, men vi är övertygade om att de kommer gå lika fint som för de andra grabbarna :)

På tal om dem så har alla tre (Jocke, Jocke och Adam) varsitt heltidsjobb nu på Toy's r us, BIT (ett fik i gallerian) och Elgiganten!




Vinterbergen

Såhär ser Bergen ut just nu! Önskade jag fick med mig systemkameran in till stan idag, ser ut som en vintersaga! Gillar det, fastän det är kallt som satan här borta.

I dag stängde jag butiken själv! Haha folk är BRA roliga ibland. Jag hade stängt igen dörrarna och jag börjar dammsuga där inne, ändå så försöker folk ta sig in genom att bryta upp dörrarna. Hände flera gånger att jag fick säga till folk att gå ut för de hade "brutit sig in". ALlså, de hade agit tag med båda armarna och dragit isär dörrarna för att komma in. De flesta ville ha kaffe eller rök. Några sprang in i sista sekund genom dörrarna innan stängning. Även om jag sa att nu är det stängt så ignorerade folk det och tog kaffe ändå. Haha!






Jobbfest i söndags


Sara



Sara, Jag, Maja

 

Bilder från Majas personalfest i söndags!

Förrresten. FÖRSTÅR NI TT DET SNÖAR I BERGEN JUST NU?!






---


Allting är precis som jag och Maja planerat från början. Vi ska jobba så vi tuppar av för att spara ihop till vår livs resa! Och vi jobbar på, trots att motivationen fallit ner i botten om och om igen! Men vi får ständigt påminna oss själva om allt vi har att se fram emot och att det inte är långt kvar tills slitet är slut och sparkassan är fylld med stålar!

Förresten.Hur många visste att de bara drar halva skatten i Norge i november månad? Hallå. Världens bästa ide. Varför har inte Sverige så för? Anledningen är typ att man ska spendera mer pengar på julhandeln. Då ska vi jobba som mest dessutom! Slutspurten innan vi far hemmåt i mitten av december. Då har vi varit här i 3,5 månad! Känns redan som sjukt mycket längre.!

Köpte mig förresten en systemkamera häromdagen. Jag kände att nej, jag måste ha en. Så nu ska det bli fina bilder. Jagska bara lära mig alla braiga funktioner... när jag får tid!





6:e bästa hotellfrukost!


Mmmmmh...Peppes pizza var fint! Så kul att umgås med folk utanför jobbet också och se dem i sina civila kläder. Annars hinner man ju inte riktigt prata "djupt" med alla, så då kan man passa på att lära känna varandra bättre! Trivs sjukt bra på Rica. Alla är så glada och trevliga. Det är en inspiration!

Fick även besked om att vi nu är på 6:e plats som bästa Rica hotell frukost! Så nu ska vi upp på topp tre! Gör vi det ska de belönas en gång till, och vad kan bli bättre än peppes pizza just nu?! Vi måste helt enkelt upp till toppen! På fredag ska det vara domare på jobbet, så då ska de banne mig vara perfekt. Heja, heja, heja!


Direkt efter blev det jobb på 7-eleven! Gick också greit och trivs väldigt bra där! Det finns alltid något att pilla med men är samtidigt inte ett dugg slitigt mer än att man står hela tiden, men vad är det jämtemot arbetsskador?!:D perfekta jobbet för mig.








hard work work

Hej!

Nu har jag börjat jobba på 7-eleven! Det funkar supert, jag trivs väldigt bra! Kul att stå i kassa och träffa på sköna människor! Sedan är ju arbetsuppgifterna inte densamma som på Rica, lite mer som Grong där det var lite mer cafeaktigt och man fick laga mat. Det får man ju göra här också (om sätta in en Calzone i micron är att laga mat...).
Lönen ligger på 120kr (nor) i timmen och jag kommer nog jobba där några dagar i veckan, hoppas jag! Så idag är sista uppläringsdagen sedan ska jag börja jobba ensam i butiken. Har lite panik inför det! Tänk om någon snor? Tänk om jag blir rånad? Haha.
SÅ nu ska det bli jobba av... är redan trött haha. Har blivit förslappad av all "ledighet" av arbetsskadrna.


I eftermiddag ska jag ut och belönas med pizza med servitörerna och köket på Rica! Det blir Peppes pizza!
Ska bli gooooooooott. Vi är ju 10:e bästa frukosten av alla Rica hotel i Norden så det ska vi belönas för! Gillar Rica ch alla dessa aktiviteter. På 1,5 månad har vi haft middag och gått på en revy, haft vinprovning, fått vin och nu ska vi äta pizza!




Oh happy day

GODA nyheter! kl 17 ska jag på uppläring hos 7-eleven!

Läser om hur det är att jobba på 7-eleven på ett forum. Ett och annat om skummamänniskor som kommer in och rån... hmmm...

:D

P.S

Alltså, nu ser det ju ut som det enda vi gör är att dricka vin och äta massa gott! Men så är det ju inte (jo det är det) haha.

I dag mina vänner tog jag och maja exempelvis med bella upp på "fjälltur". Vi besteg ett av fjällen som ligger strax utanför våra köksfönster, sen väl på toppen ringde vi Simon och Stian så vinkade vi till varandra! haha. men största failet var att vi inte äns hade bestigit toppen. Vi trodde det var toppen men i själva värket var vi en bra bit ifrån. Fin utsikt var det i alla fall!Det ska ni få bilder på sedan!


lördagskos

Gårdskvällen till ära (och stian till ära som hade feber) ordnade jag och Maja lördagskos i soffan! Ost, kex, vin och massa andra godsaker! En perfekt lördag kväll (Y).








The Beach







stian är hjemme

Det första han gjorde var att ta en titt i kylskåpet och konstatera att "vi må kjöpe vin!". Ah, det märks att Stian är hemma! Så vi åkte direkt till Åsane för att köpa vin och räkor, det som behövs för att fira fredagskos! Allt är precis som det ska vara, livet i Bergen är fulländat! :D  Och med ett 7-eleven möte imorgon kl 15 för min del. Eventuell timanställning, förhoppningsvis kvällar och helger! Jag ska SÅ kirra det där jobbet!

Btw, checka LIVETS fulaste hund! HAHA. Stod och garva läääänge med Maja när vi såg den, det första vi gjorde när vi kom ut ur Åsane centrum. HAHAHA.






Inspiration

Har spenderat eftermiddagen med att kika på resmål i Australien! ÅH satt bara och RÅdregglade på massa underbara strand - och natur bilder!!Det känns ganska overkligt att vi faktiskt kommer att befinna oss just där inom 3 månader. Visst tänker man bara "strand" men det är ju så mycket mer att upptäcka! Som djurlivet, regnskogen, korallreven, bergen, fjordarna och gaciärerna i nya zeeland... Jag ska absolut investera i en systemkamera innan vi åker. Oavsett om reskassan blir mindre, men hur ofta är man på ett sådant äventyr? måste minnas varje ögonblick!











En timanställning till?

Yey! Mitt hopp är tillbaka! Nu är det äntligen SOLIGT i Bergen igen efter flera dagars spöregn. Maja och jag passade på att gå ut å springa i dag också! Jag trodde min kondition var över efter dessertbuffer x 3 i Grong men jag orkar mer än jag trodde! Idag sprang vi 6,6 km! Det är bra att vi håller igång. Vi båda arbetar ju så mycket så träning är bästa avslappningssättet (delad första plats med stians soffa) och ett bra sätt att stärka muskler i kroppen som vi annars arbetar så mycket med.

OCH så var jag ju ute och lämnade några CVn igår på stan - enbart Narvesen och 7-eleven butiker. Jag söker ju ett extra jobb under kvällar och helger vid sidan av Rica för att få en extra inkomstkälla. Idag ringde jag upp en av 7-eleven butikerna för att fråga om de kollat på min ansökan! och de sa vi eventuellt kunde titta på en timanställning till mig!  Jag håller tummarna, hårt.



Tiga - Sex'O Clock


majaklingeknicolesvensson.blogg.se

God morron! Jag och Maja är uppe med tuppen! Morgondans till Uptown Girl med Westlife och havregrynsgröt. En fin kombination! Vi ska bli bättre med bilder... men kan ju ge er en sneakpeak på en av Majas high fashion bilder här nedan:

Ville framförallt ge ett slag för vår reseblogg som nu ska börja uppdateras igen! Checka den med en gång på
majaklingeknicolesvensson.blogg.se (ja, namnet är yberlångt men det är för att ni ska komma ihåg namnet på den ;))


JÄVLA BRÖSTMUSKLER SLUTA GÖRA ONT DÅ!

Jag är kluven inför jobbfronten! Vill att mina tabletter ska verka NU och att jag ska bli 100 % frisk NU! Så jag kan börja jobba snarast! Men frågan är hurvida man vågar börja jobba igen efter allt detta, åtminstone som servitör?! 2,5 månad kvar i Bergen, är det lönt att söka efter annat? Men jag trivs ju så sjukt bra på Rica nu!! Hur snabbt kan man få något annat som är mindre slitsamt? Jag har ju nästan abra erfarenhet från hotell - och restaurang. Har skrivit ansökningar till olika kiosker och receptionistarbeten nu som jag kanske lämnar ut imorgon. Detta är alltså eftermiddag/kvälls jobb så blir då vid sidan av Rica! Alltid en början.. Får se hur ödet utformar sig! Men vill ju veta hur allting blir nu!

tisdagskos för meg själv



Sitter och tittar på min flaska vitt från Rica! Haha. Med lite vattniga ögon. Nejvars! Vinet ska sparas till eventuell ost och vinkväll när candypimp kommer hem till helgen! Dock har han planer på att åka till Sverige och köpa en badtunna med en vän, haha, om det nu var på riktigt detta. Men Stian är väldigt spontan av sig så skulle inte bli förvånad! Fatta vad skönt med en badtunna!! Skulle vilja bli sjukskriven på heltid och baara sitta där som ett russin hela dagarna!

Min första sjukskrivningsdag har vilket fall innehållit en del meningsfulla saker! Startade dagen med en 4 km lång löptur med min fru! JAJEMÄN nu ska vi bli fitt inför Australien!! Vi har blivit riktiga bergare nu. Trotsar regnet! Grabbarna har börjat tro på att det faktiskt kan regna i Bergen. Först var de näästan övertygade över att det var ett trick för att inte få hit svenskar! Haha!


P.S Saknar jobbet lite...

Rica toppar!

Rica Hotel Bergen har kommit in på topp 10 listan över Ricas bästa hotellfrukostar i hela Norden! Hur gott som helst! Tack vara allas goda insats under september månad så fick alla varsin belöning - en flaska vin! Så stolt jag blir över oss!


Sjukskriven för 1 vecka

Nu är jag konstaterat belastningsskadad, med inflammation i vad jag trodde var axlarna, men egentligen var det bröstmusklerna sade läkaren! ett besök på 10 min kostade mig 450kr och sedan medicinkostnader utöver det. Det gjorde ont i hjärtat när man inser hur mycket pengar man förlorar på att vara sjuk och behöva köpa dyra mediciner och läkarbesök! Men mest orolig är jag över att jag tvingas sjukskriva mig nu 1 vecka till och hur jävla tråkigt det kommer vara att stirra in i väggen hemma! Ingen Maja, ingen Stian, ingen Bella, ingen Simon!

Hos läkaren fick jag i alla fall sjukskrivningsintyg som jag lämnade in på Rica idag! Därmed kommer jag att få lite inkomst ändå. Sykemeldning kan man inte få förrän man varit anställd i 4 veckor (vilket jag varit igår, tur...). Hur mycket man får är tydligen den genomsnittliga veckolönen man haft de senaste fyra veckorna, i alla fall enligt nav.no.

Så! Nu har jag jobbat hårt i Norge. Låter det kul med sjukskrivning och belastningsskador samt utbrändhet? Haha.
Det är så lätt att säga att nu jävlar ska jag till Norge och arbeta arslet av mig! Men sanningen är ovanstående, vad man kan råka ut för i stället!

- tips på meningsfulla sysselsättningar? De som känner mig VET att jag är den som snabbt blir rastlös.
Jag behöver saker att göra, hela tiden! Annars blir jag turkey!






Soffa häng

Soffhäng är det bästa som finns. Speciellt när det är Stians-soffa häng. Jag valde att stanna hemma kvällen till ära på grund av utmattning, är helt slut fast jag knappt gjort något! ;O

Var på en lägenhetsvisning med Jocke och Adam för några timmar sen också. Vi hade en sån jäkla tur att vi var där 5 minuter tidigare. På så sätt fick vi kontakt först med hyresvärden och killarna kunde snappa åt sig lägenheten först av alla! :D Så nu ikväll flyttade de in där med våra luftmadrasser. Lägenheten är tyvärr inte möblerad så de får bygga upp den från scratch. Dock ska de bara bo där i 2 månader innan de flyttar till en koseligare lägenhet så de står ut säger de!







VISUM klart!

I dag har Maja och jag äntligen tagit tag i oss själva och fixat visumet till Australien!
Det tog inte så lång tid, men det kostade dock en del pengar. Vi trodde inte det skulle kosta något, och om det skulle göra det, högst en summa på 500 kr! Men detta gick på 1600kr när vi gjorde det via Australiens ambassad http://www.eta.immi.gov.au/.

Eftersom vi ska stanna över 3 månader och eventuellt också jobba där ska vi ha ett visum som heter "Working Holiday Visa", vilket ger oss tillstånd att arbeta där och vistas i Australien upp till 12 månader. Men vi ska ju bara stanna 4,5 månad då.

Eller, tja, så klara är vi ju inte med visumet! Nu gäller det ju även att bli godkända, man ska inte ropa hej för tidigt ;)

Kl 18 ska jag med grabbarna på en lägenhetsvisning! Därefter hänga med Maja på Hensiatiske hotellet i staden för att göra flickan sällskap!

Btw börjar jag bli väldigt frustread efterosm jag inte har jobbat på väldigt länge, på grund av belastningsskadan. Helvete. Om de inte går över snart tvingas jag nog säga upp mig själv från Rica och söka efter något annat jobb som inte är servitör. Jag kan inte slita ut mig mer, kanske är detta slutet för mig som servitör! Varje dag som går förlorar jag massa pengar så har inre panik! AAA.Ska därmed fila på ett nytt CV idag och se vad som händer imorogn då jag går till läkaren och pratar med chefen min på Rica. Se vad vi kan hitta på.




Svensk invasion

Igår fick Bergen ännu en svensk invasion när Adam och Jocke anländer till centralen! Mötte upp de trötta grabbarna  tidigt igår morse för att sedan åka hem och därefter ut på äventyr! Adam fixade arbetsintervju på första CV:t han lämnade ut! Sedan tvingade vi honom att ringa efter boende också, och då fixar han en visning på en gång som sade att de kunde flytta in på söndag om de var intresserade! Väldigt trevligt med grabbarna här:D

Åkte upp med floibanen för att visa dem utsikten över Bergen! Sjukt vackert! Sedan tvingade jag dem att gå ner för berget vilket resulterade i genvägar på små stigar... små stigar som sedan försvann tills vi var helt utelämnade i skogen på branta berg som vi sedan klättrade ner för.. haha! vilken upplevelse...














RSS 2.0