jag SKA

Strandklar på 3 veckor går vell? Särskilt under julen och tre födelsedagar som ska firas..
men NEJ NEJ NEJ, det går inte! Skit. Blev så intensivt med fem stycken 5-7 km långa löppass förra veckan
att mitt högra knä gör ont också. Så läste jag att man kan köra spinning ist om man har skadat knät så HÄR SKA DE GYMMAS ÄNDÅ... Vilket bra tips va förresten?

Maja och eg!

Wah, jag är lycklig! Nej, det är inte bara på grund av resan utan hur allting har möjliggjorts med hjälp av min livskamrat Maja. Hade de inte varit för henne hade inget av detta blivit verklighet. Vet ni att det var hennes ide från början att åka till Australien? Att slita ihop pengarna i Norge? Tillsammans har vi utvecklat allt detta och bara DET är så himla fint! Norge, jobben, boendet, planeringen, budgeten.. ALLT.

Jag ser oss själva som drivna människor. Jag är så stolt över oss! Att ha fått ihop allt detta själva känns så fantastiskt och ger en enorm känsla av självständighet och frihet. Snart drar hon och jag! Och jag kan inte vara gladare än att få göra livets äventyr med just henne!








I have the biggest party evah' at home


Well, nyår snart! Jag och Jennie har fullt upp med planer. Enda som är införskaffat dock är än så länge en strobelight. EPIC! Gör mig redo genom att lyssna på "Digitalism - Home Zone". Riktigt nördig Digitalism period just nu... Den blir bra. Det känner jag på mig. Alla härliga människor från juldagen + en många fler. Bara en person som saknas i sällskapet just nu och hon befinner sig i jäkla norrland whatever.. :/


Har resfeber. Väldigt mycket. Och känner mig stressad. Men glad. Och lite förvirrad. Men det här blir vell bra?
Suttit timtal framför datorn och googlat restips, räknat på budget, dykt djupt in i greyhounds olika busspass (i australien) och inspirerats till tusen! Längtar så efter att ta massa fina bilder där borta med införskaffade systemen, det blir en utmaning då jag inte är något fotogeni direkt, men bara att ta tag och lära sig. Någon där ute som möjligtvis har fototips att dela med sig av så kontakta mig mer än gärna!







Boenden bokade!

Att försöka finna ett perfekt boende (utifrån främst prisklass, location och faciliteter) är confusing! Världens djungel!! Nu har jag och Maja i alla fall bokat boende i både Bangkok och Cairns efter en hel del efterforskningar..SÅ vinnarna som fick äran att få en del av våra hårt intjänade slantar är följande:

D&D INN, Khao San Road, Bangkok (http://www.khaosanby.com)
Jag följde tipsen från bloggen jag tidigare länkade till och bokade in oss två nätter på D&D Inn.
Stället ligger mitt på backpacker-täta Khao San Road! Trots kritik för att vara noisy så var det jäkla bra pris (850 bath/natt, dvs cirka 100 kr var per natt) för ett dubbelrum och närheten till allting är guldvärt! (WAAH!)






REEF BACKPACKERS, Cairns (http://www.reefbackpackers.com/)
Enligt tripadvisor #2 bästa hostelet i Cairns som låg i hjärtat av staden! Fanns även hostel som erbjöd gratis middagar och så vidare, men vi körde på bäst utifrån nattpris och location denna gång! (mat kan man fixa billigt ändå genom att laga själva). Backpacker boende i Cairns låg på i snitt mellan 100 - 170 kr, men vi hittade detta för 87 kr/natt. Såg inte skitkul ut men vi är nöjda!




Vi är ju inte särskilt kräsna någon av oss, vi vill bara bo så biiiiilligt som möjligt för att kunna spendera desto mer pengar på nöjen, nöjen och åter nöjen!

DIGITALISM

Fann det här tyska electrobandet Digitalism i höstas! Sjukt underbara! Och med en strobelight till detta så har vi den ultimata danskänslan..



12 dagar till BANGKOK (!)

 - första destinationen på vår jorden runt resa!
Maja kommer över från Norrköping idag (efterlängtat!) så vi kan sätta igång att planera våra första dagar.
WAAH, det här kommer att bli awesome minst sagt!

Vi kommer att befinna oss i Thailand i 18 dagar! På den tiden hade vi tänkt pressa in så mycket som möjligt.
Först och främst Bangkok givetvis, sedan ta oss ner till Krabi och se öarna däromkring (Bl.a Phi Phi Islands, ett måste!). Försöka hinna med Koh Samui och att träffa Lovisa (Majas fina vän från Norrköping) för att sedan ta oss tillbaka till Bangkok och därifrån ta buss till Koh Chang för att spendera ett par dagar tillsammans med Stian och Espen! De kommer att resa ner till Thailand ett par dagar efter oss. SJUKT KUL!

Jag fann förresten av en slump en reseblogg idag skriven av en tjej som rest runt i asien, otroligt inspirerande! Massa bilder från runt om i Thailand, de flesta egentagna. Blev inspirerad att ta massa vackra bilder jag med med min införskaffade system! Länk: emeliereser.blogg.se


- Bangkok skyline -


- floating market, Bangkok -


- Krabi -


- Phi Phi Islands -


- Koh Samui -


Linköping

Jag är hemskt ledsen alla mina läsare. Nu har jag inte uppdaterat på allt för länge!
Just nu befinner jag mig nyvaken i mitt rum på Rosengatan i Linköping. Maja och jag tog farväl av Bergen
och Stian igår sedan tog vi ett 16 timmars tåg till Sverige igen. Vaknade upp en aning förvirrad men det sägs att man vänjer sig snabbt vid att vara hemma igen! Det stämmer säkert.

Bergen tiden har varit fantastiskt bra, jag och Maja har levt en dröm! Vi har lärt oss väldigt mycket under den här tiden, men det viktigaste av allt har varit att vi insett hur bra vi passar tillsammans! Och så lite Stianfilosofi "äääääh det ordnar sig!" dvs ta inte allting så seriöst. Bästa filosofin! Snart börjar äventyret igen men först ska vi kosa oss med våra familjer och vänner och ÅTERHÄMTAS.

Mina händer är sönderkuttade av kartonger och hårt arbete, mina fötter gör ont, min kropp är otränad och gör ont överallt. Håret är slitet i topparna och mina ögon svider av vanligt ljus. Haha! Vi är så slitna.

Dag 1 av 21 i Sverige har börjat. En god svensk frukost (inget jäkla bröd, man är ju förstoppad som man är), en tur på stan, packa upp, köpa gymkort för en månad framåt osv. osv.



Detta är vår verklighet

Maja säger: Tänk att snart ska vi tillbaka till det verkliga livet!
Vi konstaterade hur WEIRD det kommer att bli, sedan kommer jag underfund med en sak.
Tillbaka till vårt verkliga liv? DETTA är ju vårt verkliga liv! Det är här och nu vi lever.Vi har våra jobb här, våra saker, nyfunna vänner, maja har ett gymkort hä...ni fattar.. vi har våra vardagliga rutiner här! Hemma i Sverige däremot har vi varken jobb eller skola utan bara våra älskade vänner och familjer! (Inte bara och bara,men då menar jag förstås sådant som skapar rutin i livet som exempelvis skola eller jobb).

Ja, det är också hemma och det är också verklighet men det är här och nu som är våra nuvarande liv. Vi kommer inte längre kunna referera våra hemorter till verkliga livet för det kommer antagligen inte vara våra verkliga liv på ett bra tag. Efter detta börjar ett nytt äventyr i 6 månader jorden runt. Därefter kanske Maja börjar studera i Stockholm och det blir hennes nya verklighet. Vad som sker för mig vet jag inte ännu, men det spontana livet har varit kjempebra hittills så jag fortsätter nog med den stilen ett år till efter resan...  (no worries, jag ska börja studera någongång men frågan om när är nu fortfarande oklar).

Detta är nuet! Vår verklighet!



Ikea med T







Igår tog jag och Tina en tur till IKEA och införskaffade en drös med julpynt till butiken! Så himla koselig eftermiddag. Slängde ner julsaker i kundvagnen, kassörskan glömmer att slå in saker så vi fick allt billigare, åt IKEA mat (fastän de luktade vidrigt pinnekjött i hela restaurangen*) sedan åkte vi in till byn för att pynta till julmusik! Vilken grej. Kom in många kunder under kvällen som sjöng med i jullåtarna ;)

Skyndade mig hem på kvällen för att se Love actually och äta jansons frestelse (svensk julmat är tusen gånger bättre än norsk!) med Maja och John. Sedan var julkänslorna på topp! För att inte glömma att tillägga min och Majas extrema extas över att öppna första luckan i våra adventskalendrar. Vi är som små barn. 

* Pinnekjött är extremt salt kött som norrmännen äter under julen tillsammans med rotmos och potäter. Kjöttet tror jag kokas upp tillsammans med pinnar, vilket Stian gjorde en kväll.  Maja kastade dessa pinnar och då får Stian spel, tar upp dem ur sopptunnan och tvättar dem i tvättmaskinen = allting luktar fårhjärna. De är ju helt tokiga i de där kjöttet här. (anledning till att jag stavar kjött är att jag är norgehandikappad).

RSS 2.0