Yeah! Belastningsskadad!

Inte bra! Jag fick gå hem från jobbet i morse för min högra axel gjorde så jäkla ont när jag bar tallrikar.
Så ansträngde jag min andra arm så myket att den axeln OCKSÅ började göra ont! Inte okej!
18 år och typ belastningsskadad i axlarna! Fick ta ledigt resten av dagen och ska ge bort tider fram till måndag så jag får vila upp mig. Först tänkte jag "ae jag stannar, jag behöver pengar!" men så tänkte jag att, fan, så girig får jag ju inte vara! Kommer slita ut mig ännu mer, så nu blir det vilodagar ett tag - det behövs!! Permanent arbetsskada är inte att sträva efter direkt!!



På jakt efter fårtäppet



Stian har världens bästa filt av fårull!! Jag och Maja brukade alltid kosa oss i soffan med fårullstäppet men så en dag så upptäcker vi förskräckt att filten är BORTA! Ack så vi har letat. Till och med under soffkuddarna och under vår sängmadrass. Men icke... filten var fortfarande spårlöst försvunnen. Jag och Maja har skämtat om, och på fullaste allvar sagt till Stian att det var hans ex som snott det (vi brukar skämta om det för det är ett och annat i hemmet som hon snodde med sig, som exempelvis mixern(vi har mixern men inte själva strömmen till den). Men han sade bestämt att Nej det har hon inte! Så har vi gått omkring ovetandes i flera veckor och IDAG så visar det sig att hon faktiskt HAR snott täppet! HAHA!

Nu står jag och Stian och lagar käk! Jag sa att jag kunde göra scones och då hoppade stian (typ..) upp och ner av lycka "jaaa ja JAAAA gör dom!!" så scones blir det.




Första norgelönen ÄNTLIGEN här!

HALLE - freakin - LUJA! Min första norgelön har äntligen kommit! 2,5 veckor för sent också! YEAH! Har levt bankrutt så jäkla länge nu!! Det blev cirka 40 000 kr intjänat under 1 månads hårtslit i Grong, och som jag SLET för detta.. Dock drogs det ju bort på skatt så fick 30 000 kr in på kontot nu (svenska). Jag betalade dock för mycket i skatt också så kommer få igen någon tusenlapp till nästa år.

På mitt första skattekort stod det att jag skulle betala 36% i skatt, men jag fick ändra det på likningskontoret här i Bergen igår så jag fick ner det till 23% i stället. Att betala 36% i skatt är  inte normalt när man kommer från Sverige och jobbar under bara ett par månader i Norge. Vanligtvis, enligt vad jag har hört, så betalar man oftast runt 20% i skatt. Likningskontoret verkar inte riiiiiktigt ha alla indianer i kanoten måste jag säga, det är många misstag de gör! Så som jag sa i ett tidigare inlägg för väldigt länge sen, HÅLL KOLL PÅ ALLT!

Vilken energi jag hade när jag kom till Grong. Jobbade 230 timmar på en månad, det vill säga 96 timmar övertid.
Nu har jag varit 1 månad här i Bergen och har jobbat 160 timmar (normalt ska ju vara 156 timmar/månaden när man har heltid) och är sjukt sliten! AAAAAH min högra axel gör så ont nu!!

I går var Maja och jag lediga samtidigt så vi utforskade en del av Bergen! Sedan tog Stian med oss till en vietnamesisk restaurang där vi åt lunch. Därefter tog vi en promenad på fjället i ett skamfint område som heter Sandviken! Sjukt vackert! Bergen är underbart! (när det är sol)
















'


skamsnygg maja!


djurisk är hon också!


fredag morgon!

SOVMORGON IDAAAAG! Maja och jag ställde oss och lagade pannkakor med sylt och grädde till frukost sen begav sig familjen ut på fjälltur!











Maja drömmer om att vara ett popcorn



Gick en tur till Kiwi förut och shoppa popcorn så Maja sitter här och är fascinerad över när de poppar! Haha! Hon är söt. "Fatta att vara popcorn!! WOOOOW och att sitta där inne och ba PSCH PHSC PSCH så himla coolt!". Onsdagskos! Sedan ska vi slå på Torkel i knipa! För att skratta av oss lite!

OCH när jag kom hem så upptäckte jag och Stian att vi hade exakt samma mönster på våra tröjor! Svart och grå randigt. Hahhaha. Och sen svarta brallor till det. Vilken familj vi är, klär oss likadant ocså. Nu ska Maja också gå och byta om till en svartgrå randig tröja, hon vill vara som oss. HAHAH.

Jag söker just nu extra jobb vid sidan av mitt heltidsjobb på Rica! Maja ska ta och kolla på Hensiatiske hotellet i centrum där hon jobbar som receptionist också! Hoppas på något, är alltid fint med extra pengar! Det räcker om man jobbar 2-3 gånger i veckan under kvällstid så blir det en extra inkomst på nästan 10 000 kr i månaden och det kan ju gå till hyran, mat och lite nöje om man orkar kosta på sig ;) och sedan kan man spara resten! Bra plan va?
Jag lovar att inte slita ut mig dock. Men när jag vet hur hårt jag jobbade i Grong och att det inte kan bli värre än det så tror jag att jag klara vad som helst!  Jag är en hardworking women!

Jag bjuder på en sne bild med!





Vårt sovrum

FÖRE:




EFTER:










Blir inga roligare bilder än såhär just nu! Visar en före och efter bild på vårt rum så länge ;) Köpte gardinerna och klädställningen igår och vips - mer hemkänsla! Och inspirationsbilderna på väggen, väldigt viktigt.

20 september 10

i lördags bjöds det på preparty till tiesto hos en av stians väninnor i centrum! kjempefin kväll!













idag överraskade jag maja med en ny klädställning till vårt rum samt gardiner! det ni! det börjar kännas riktigt hemtrevligt i vår lilla lya, ska lägga upp nån bild sen så får ni se (medan det fortfarande är rent och fint vill säga).
bakade även en kladdkaka! ja, maja jobbar ju häcken av sig här medan jag kommer hem hyffst tidigt på eftermiddagarna och leker hemmafru! fina grejjer. ska börjar röra på arslet lite, ta mig till löpbanan och jobba upp mig!! maja är ju så fitt så ja kommer ju aldrig orka med att klätta i alla berg och simma tusen kilometer i havet när vi är i australien, hahaha. nu är det måndagskos med familjen som gäller iaf....


Kanineliten är död

Maja visade sig sin sköna pappas skissblogg. Var helt ovetandes om denna sköna talang, har skrattat mig nära till tårar. Ett exempel:



lördag!

Min fotouppdatering har varit dålig på sistone, jag vet! jag själv tycker det  är dyngtråkigt att läsa bloggar som inte har bilder!! MEN ikväll är det fest hos en av Stians vänner och så ska en del på Tiesto! Vi har fortfarande inte köpt biljetter, vi får se om vi också går! Det kostar en ganska mycket pengar dock! Väntar på att Maja ska komma hem från jobbet! klättrar lite på väggarna hääär! Tycker hon ska komma hem NU!

Förresten har Stian ordnat en stoor fet och tjock madrass till oss! Den är så SKÖN! Hej då luftmadrasser!!
Stian är bäst!


Påväg hem!

Hej alla fina!

Nu sitter jag ännu en gång på flygplatsen, fast Arlanda denna gång. Har suttit sedan två timmar tillbaka och väntat på att flyget ska gå vid halv nio. Köpte Internet för mina sista slantar. Jag är urfattig just nu fastän jag borde vara "rik". Har fortfarande inte fått min Grong lön. Verkar ta jäkligt lång tid att överföra från norskt bankkonto till svenskt så just nu är jag totalt bankrutt!

Alla ärenden i Linköping är klara och min väska är fylld med konserver och varma kläder! Helt klart laddad inför fattigliv och kalla, regniga dagar i Bergen! Saknar staden nu, alla härliga kvällar med mina sambosar efter en jobbdag av slit ;) Dock säger Stian han ska åka offshore snart till sitt jobb på oljeplattform i fem veckor! HUR ska vi klara oss! Vem ska ta hand om oss nu? VA?!

Sitter by the way bredvid en amerikansk kvinna som pratar på skype. Grövsta amerikanskan jag någonsin har hört. Och fulaste. Skulle vara finare med en snygg britt med fin brittiska som jag kunde bli kompis med!





---



Spenderade gårdagskvällen med mina två fina tjejer! Käkade pizza och sedan vidare till 55:an för drinkar!
Det var inte mycket ös på Ågatan igår för att vara lill lördag och början av terminen dock! Jag får dansa av mig på lördag, då ska jag och Maja på Tiesto!


LINKÖPING!



Just nu befinner jag mig hemma i Linköping! Flög hem igår och överraskade mina föräldrar BIG TIME! HAHA.
Så roligt det var. När jag mellanlandade på Oslos flygplats så skrev jag ett mail till mamma där jag skrev jag just var hemkommen och sliten från jobbet, att jag satt hemma i soffan med Stian och Maja och att jag skulle komma hem först om två veckor. I själv verket var jag på väg hemmåt, så när jag kom hem och stod där i hallen blev dem helt paff. Just när jag klev innanför dörren höll nämligen mamma på att skriva ett mail tillbaka till mig där hon skrev att vi skulle ses om två veckor och vad de sysslade med där hemma! HAHA. Väldigt kul!

Har tusen ärenden att utföra på min korta visit i hemorten. Hämta ut pass, gå till ticket, shoppa diverse saker bland annat konserver, varma kläder samt löparskor till jobbet/träning/australien. Så är det massa sjukt saknade vänner som jag måste träffa!

Det känns konstigt att vara hemma igen. Det är som man aldrig åkte iväg, snarare att allting jag gjorde de senaste 1,5 månaderna har varit en lång dröm! Men på fredag åker jag tillbaka till mitt nya hemland för att stanna fram till jul. Efter det blir det att fira jul och nyår hemma och den 4 januari far vi mot down under!!

So long!



Personalfest

Hej alla!

Har inte hunnit uppdatera bloggen på ett bra tag! Har hunnit göra en hel del under veckans gång som att jobba med caroline, chilla med mina sambosar (inkl. bella) och igår var jag och maja på min personalfest! Hur sjukt kul som helst! Så otroligt sköna människor. Kvällen slutade med en promenad till sandviken där vi mötte stian och tog en taxi hemmåt. När vi kom hem blev Bella (stians hund) så överväldigad att hon inte kunde andas, lät som hon skulle kvävas. Haha, hon är så skön! (Hon klarade sig). Annars brukar vi ju komma en och en hem men igår kväll kom ALLA på en gång.. då blev det bara för mycket för henne. Hahaha.  Allt går som på räls här i Bergen i alla fall! Förutom att det börjat regna som in i helvete nu och lär förbli till jul säger dem. Dags att planera en resa hem till Sverige för att hämta lite varma kläder snart!!




onsdagskos

Anonym kommenterar: "Vadå leva på konserver, ni ser ju ut att vara välgödda!"
VEM VAR DET? Hahahaha. Kan påpeka att det är eftereffekter från Grong för min del.
Dagens buffe och dagens dessert varje dag <3 Totaly worth it.

Sitter nu sliten efter jobbet och äter kycklingvingar och ser på simpsons med mina sambosar. Kommer älska att komma hem såhär efter jobbet och kosa! ONSDAGSKOS. Ja, de har faktiskt översatt "fredagsmys" låten till "fredagskos" här i Norge... hahaha....

Kom en kille på jobbet idag som skulle äta. Han frågade om när jag slutade och om vi skulle på dejt på lördag.
Haha! Självklart svarade jag att jag inte kunde någon dålig ursäkt om att jag skulle jobba... Han kom hela vägen från Texas för att jobba offshore på oljeplattform.. det hade han hållt p med i 4 år, pendla mellan staterna och norge. Helt stört! Han gav mig iaf väldigt bra dricks....


Status: Maja har fått jobb och frysen är fylld med maaaaaaat


Efter nära 100 CVn har lämnats ut och 50 Internetanskningar har Maja äntligen fått ett jobb!! WOHO.
I en matbutik som ligger i närheten av där vi bor OCH som vi åkt förbi med buss flera gånger varje dag sedan vi kom hit. I dag fick hon för sig att gå in och söka där så får hon det typ direkt! Hon är aaaweeesome!

Själv jobbar jag vid fem ikväll. Under tiden ska Maja och Stian bestiga fjället.


PS idag har vi tvättat kläder, så jäkla sknt med en tvättmaskin<3 har tvättat i en röd balja från värdshuset i en månad nu!








matlagning på gång!

Maja och jag lagar mat för fulla muggar! Det blir mousakka, omeletter, potatisgratäng och paj!
Detta ska frysas in så slipper vi laga mat på flera dagar :D Väldigt smidigt! Hon drog precis iväg på intervju
i en matbutik, så jag sitter och håller tummarna här! Återkommer strax med resultat av all matlagning, det blir awesomeeeeeeeeeeeee!


SAMBOLIV<3

Hey!

Igår lagade Stian mat till oss och så hade vi grillfest med Stians vänner. Det var väldigt trevligt!

Vi älskar att bo i vårt mini kollektiv och har ju bestämt oss för att inte leta efter annat boende. Dessutom har Maja lite jobb på gång nära boendet, vilket är perfekt. Vi håller tummarna för Maja nu! Hon har arbetsintervjuer varje dag sedan igår och många är väldigt intresserade! Igår hittade Stian ett jobb hon kunde ska på finn.no (en annonssida som har det mesta, check it out!) och hon skickade ett mail, ringde OCH smsade på en enda dag. Idag ringde de och bad om en intervju! Det LÖNAR sig att tjata och vara PÅ, även om det känns lite konstigt så minns de än i alla fall ;)

För er som bor i Norge eller funderar på att flytta hit kan vi rekommendera butiken "Kiwi", det är en billig matbutik. Vi var där igår med Stian och Bella fick hänga med i barnstolen<3 Hon är så jäkla GOD. Just nu ligger hon mellan mig och Maja i soffan och gosar in sig som tusan.

DJ Tiesto kommer till Bergen nästa vecka och vi vill gärna gå! MEN så fick vi veta att Guetta också eventuellt kommer senare i höst och i så fall sparar vi pengarna till det i stället.
Three 6 Mafia vs. Tiësto with Sean Kingston and Flo Rida – Feel It - Explicit Album Version







Maja i Stians solglajjer<3



'


---

Sitter hemma och lyssnar på musik med Stian och äter pannkakor! Maja är ute på jobbintervjuer just nu, hoppas som in i norden på att hon ska få något! Hon hade bland annat på Vila och Bikbok sedan skulle en pub i centrum höra av sig i veckan om en eventuell jobbintervju. Vi får se vart detta leder härnest!

Hade filmkväll med Stian igår, hyrde massa filmer, drack vin och åt chips! Såg bland annat shutter island, är det nåogn där ute som har sett den och som fattar slutet?! Blev helt förbryllad. Googlat sönder efter teorier och allt möjligt men får inte ordning på det ändå. AAAAH hjälp!

Jobbet går för mig bra i alla fall fastän det är hårt att gå upp halv sex varje morgon! Sedan sover vi på våra jäkla luftmadrasser som gör att man inte kan sova om nätterna. Maja har fått påsar under ögonen nu men har en egen teori om att hon har så jäkla roligt åt mig så att hon fått skrattrynkor snarare än sovit dåligt....Hmm.... ;) Vi har haft det skitkul tillsammans hittills. Träffade Caroline och hennes kompisar Bea och Elsa en kväll och gick till Barfot  (tror jag stället hette). Det var trevligt att träffa lite svenskar! Har även en snubbe under oss, Danjel, som vi lärt känna lite.






'

---


We dont sleep when the sun goes down, we dont waste no precious time

Update: Bergen går fint! Trivs bra på mitt nya jobb med massa trevliga människor! Har bland annat träffat på en svensk tjej Caroline som är här med några vänner så imorgon ska vi, jag maja och dem ut och umgås!

Gjorde stördaste grejjen här om natten. Ni alla har vell varit med om att vakna upp en vintermorgon och tro att det fortfarande natt för att det är så mörkt ute? Vaknade upp klockan halv sex på morgonen för att gå till jobbet i fredags. Jag fixar iordning mig (lockar till och med håret lite) och går ner till bussen. Tar bussen in till Bergen centrum. På bussen sitter det tre asfixade tjejer som verkar fulla. "Vad fan" tänker jag! Ofta de är fulla en fredag morgon...Jag går av bussen 15 minuter senare och finner massa fulla människor på gatorna. Förstår förstås ingenting! SMSar lite med Milot som undrar varför jag är på väg till jobbet så tidigt om jag börjar klockan sju. Jag förklarar att jag måste ta en tidigare buss till jobbet för att inte komma försent. SEDAN dyker det upp ett ljus.. MIN KLOCKA PÅ MOBILEN GÅR FEL!  Detta då Maja och jag försökte fixa kontantkort häromdagen (som btw inte funkade). Då ställdes alla inställningar på min mobil om, inklusive klockan. Alltså hade min klocka ringt vad jag trodde halv sex på morgonen, fastän klockan i själva verket var klockan halv tolv på kvällen...HAHA! Jag hade alltså sovit två timmar den "natten", gått upp, fixat mig och åkt ända in till centrum (Observera att det var mörkt ute) för att gå till jobbet... JAG ÄR SÅ TRÖG IBLAND. Det ännu mer komiska var att jag var tvungen att ta TAXI hem för att bussarna slutat gå...




sov lite med bella<3 stians hund






Maja söker järnet efter jobb.

HÄR BOR VI! jag lovar det är inte så tattigt som det ser ut.........










Update fra Bergen!

Hey!

Kan nu meddela att jag och Maja ÄNTLIGEN befinner oss i Bergen! Det kändes som det var på tiden efter 19 timmars tågresa från Grong. Vi trivs störtbra i vårt nya hem som ligger i Tertnes, 15 minuter från Bergen centrum. Stians hus ligger på toppen av ett litet berg med en helt fantastisk utsikt...

I dag har vi flyttat in i vårt sovrum, blåst upp våra madrasser, varit en tur på stan och lämnat masssaaaaa CVn åt Maja på olika butiker, hotell och restauranger. Sedan tog vi även en tur till IKEA och Maxi för att handla mat och sänggrejjer. Har nu en ny kudde och ett TÄCKE, inte någon jäkla pläd! Den ni! Vi trivs kjempebra här fastän det för mig känns jättekonstigt att inte vara i Grong! Grong hade börjat kännas så hemma och det var sorgligt att lämna det och dem som man lärt känna där. Men! 3,5 månad ser vi fram emot i nya hemorten Bergen! I morgon börjar jag på mitt nya jobb på Rica Hotell.


sista måltiden i kroa med kenny och kari


sov på tåg mellan oslo och bergen!


















RSS 2.0